Uprava Validusa uložit će žalbu na pokretanje stečaja

Objavljeno: 20.07.2012. 17:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Uprava Validusa odlučila je da će se žaliti na rješenje Trgovačkog suda u Varaždinu kojim je pokrenut postupak stečaja u toj varaždinskoj kompaniji.

>> Stečaj Validusa, najvećeg pojedinačnog vlasnika VABA banke

Kao što smo već izvjestili, Trgovački sud u Varaždinu odlučio je u četvrtak pokrenuti stečaj u Validusu na traženje brojnih vjerovnika među kojima je i Porezna uprava koja od Validusa potražuje dvadesetak milijuna kuna.

Nenad Homar iz Koprivnice imenovan je stečajnim upraviteljem, a vjerovnici su obavješteni da imaju 30 dana da mu prijave svoja potraživanja.

No, uprava Validusa odlučila je uložiti žalbu na tu odluku jer su, donose u svojem priopćenju, „od prvog zahtjeva za pokretanjem stečajnog postupka do danas u poslovanju Validusa ostvareni značajni pozitivni pomaci, što bi trebalo bitno i pozitivno utjecati na pretpostavke za otvaranje stečajnog postupka“.

- U međuvremenu su nastupili novi momenti, u jednom pravcu prema smanjenju stvarnih dugova, a u drugome prema poboljšanju poslovnih rezultata. Želja je Uprave zato da se osiguraju potrebni prostori za daljnje uspješno poslovanje kao i namirenje vjerovnika koji ga s pravom očekuju – ističe predsjednik Uprave Validusa David Ilijevski.

Komentari