Upute za privremeno korištenje državnog poljoprivrednog zemljišta

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 21.04.2013. 10:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: ilustracija

Agencija za poljoprivredno zemljište dostavila je općinama i gradovima detaljne upute za postupanje s poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države kojim se privremeno raspolaže.

Svi poljoprivrednici i pravne osobe koje privremeno raspolažu poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države pozvani su da se žurno jave u jedinice lokalne samouprave kako bi potpisale Ugovor o privremenom korištenju, budući da gradovi i općine sve ugovore moraju dostaviti Agenciji za poljoprivredno zemljište do 30. travnja.

Zakon o poljoprivrednom zemljištu omogućio je da se za poljoprivredno zemljište u vlasništvu države za koje nisu sklopljeni ugovori o zakupu mogu sklopiti ugovori o privremenom korištenju. Te ugovore sklapa Agencija za poljoprivredno zemljište s fizičkim ili pravnim osobama koje su u mirnom posjedu tog zemljišta i platile su naknadu za korištenje.

Fizičke i pravne osobe koje žele privremeno koristiti poljoprivredno zemljište u vlasništvu države moraju podnijeti zahtjev, dokaz o načinu stjecanja mirnog posjeda (ugovor, potvrda ili drugi dokument), potvrdu da su platile korištenje tog zemljišta i izjavu općine/grada da nemaju duga s osnove korištenja državnog poljoprivrednog zemljišta na području te općine/grada.

Sve informacije poljoprivrednici mogu pronaći na internetskim stranicama Varaždinske županije.

Komentari