PAD CIJENA

Uskoro bi mogao doći kraj poskupljivanju goriva - donosimo detalje

Objavljeno: 21.07.2021. 09:39

Zadnja izmjena: 21.07.2021. 09:40

Foto: Ilustracija

Nafta je na svjetskom tržištu u posljednja dva tjedna osjetno pojeftinila, stoga stručnjaci smatraju da nema razloga za njeno konstantno poskupljivanje.

Kako prenosi Poslovni.hr, cijene goriva u Hrvatskoj posljednjih mjeseci neprestano rastu, a prema stranici Cijene goriva, proteklog su tjedna dosegle najvišu razinu u posljednjih sedam godina. Litra benzina prošlog je petka koštala prosječno 11,5 kuna, dok je već tijekom vikenda cijena litre pala na prosječno 11,18 kuna. Dodatni pad cijena goriva još nije potvrđen jer cijene ovisem i o vlasnicima crpka. Razlog pada cijena na svjetskom tržištu je taj da zemljama proizvođačima nafte trebaju veći prihodi te novi strahovi od širenja pandemije u svijetu, kao i strah od novih sojeva zaraze. 

Stručnjak za energiju Davor Štern izjavio je za Poslovni.hr kako zbog toga ne vidi razlog za povećanje cijena goriva. - Euforija oko naglog ekonomskog oporavka u svijetu je splasnula, a to je utjecalo i na trgovce na burzama. Smatram da će zbog toga vjerojatno splasnuti i potražnja za gorivom. - rekao je Štern.

Komentari