Uspjeh domaćih tvrtki: Tehnixu zlato, Bernardi srebro u Belgiji

Objavljeno: 17.11.2014. 10:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Udruga inovatora Hrvatske

Na 63. međunarodnom sajmu inovacija INNOVA 2014. održanom u Bruxellesu, svih sedam predstavljenih hrvatskih inovacija osvojilo je medalje, među njima i tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca i tvrtka Bernarda iz Pušćina.

Bioreaktorsko postrojenje za pročišćavanje komunalnih otpadnih voda Ðure Horvata iz tvrtke TEHNIX osvojilo je zlatnu medalju, dok je Antidekubitalni madrac AIRMED 3 tvrtke BERNARDA osvojio srebrnu medalju, a glavni menadžer tvrtke BERNARDA Boris Perovski okitio se prestižnim Redom viteza inovatorstva za doprinos razvoju inovatorstva.

Ove je godine u Belgiji predstavljeno sedam odabranih hrvatskih inovacija koje su nagrađene najznačajnijim nagradama Međunarodne izložbe inovacija ARCA 2014. održane sredinom listopada u Zagrebu.

U Bruxellesu su dodijeljena i odličja Vitezova inovatorstva kojem se odaju priznanja pojedincima zaslužnima za razvoj inovatorstva. Redom viteza odlikovani su dva Hrvata - Leo Pincan, zamjenik tajnika Saveza udruga inovatora Istarske županije i Boris Perovski, glavni menadžer tvrtke Bernarda i to za dugogodišnji inovatorski rad i poticanje inovatorstva u svojim sredinama.

Hrvatske inovacije su ove godine u Belgiji promovirane u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Udruge vitezova hrvatskog inovatorstva te uz potporu Hrvatske zajednice tehničke kulture, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Na sajmu se predstavilo 168 izlagača s 266 inovacija iz 15 zemalja sa svih pet kontinenata, a ove ga je godine posjetilo više od 15 tisuća, uglavnom poslovnih, posjetitelja. Inovacije je ocijenio Međunarodni ocjenjivački sud u čijem je sastavu bilo 38 članova.

Komentari