Uspješna prezentacija općine Kneginec na sajmu u Beču

Objavljeno: 30.05.2011. 15:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: kneginec.hr

Na sajmu Real Vienna 2011. koji se održao u Beču od 24. do 25. svibnja, Općina Gornji Kneginec je potencijalnim stranim ulagačima predstavila projekte spremne za ulaganje na području općine, s naglaskom na projekt poduzetničke zone.

Općinu je na sajmu predstavljao općinski načelnik Goran Kaniški sa suradnicima, a u sklopu sajma obavljeno je i više razgovora s potencijalnim parterima na projektima prekogranične suradnje i novih investicija, a razmijenjena su i dosadašnja iskustva na privlačenju investicija.

U sklopu posjeta sajmu predstavnici regije Sjeverna Hrvatska posjetili su Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Austriji. S hrvatskim veleposlanikom u Austriji razgovarali su o mogućnostima povećanja austrijskih investicija u Hrvatskoj u vrijeme gospodarske krize, kao i povećanju izvoza hrvatskih tvrtki na zahtjevno austrijsko tržište.

Zajednički nastup na sajmu više gradova i općina s područja Varaždinske županije organizirala je tvrtka Poslovne zone d.o.o., u suradnji sa Varaždinskom županijom i Hrvatskom gospodarskom komorom Varaždinske županije te austrijskim partnerima.

Riječ je o sajmu koji se fokusira na promet nekretninama i investicije na području središnje i istočne Europe te je najveći takav specijalizirani sajam u ovom dijelu Europe na kojem tvrtke, gradovi i regije predstavljaju svoje projekte te traže nove mogućnosti ulaganja, dok je sam program sajma vrhunske kvalitete za umrežavanje što ga čini jednim od važnijih događaja u godini.

U sklopu nastupa na sajmu organiziran je „Gospodarski forum Regije Sjeverna Hrvatska" gdje su predstavljene županije sjeverne Hrvatske (Varaždinska županija, Krapinsko-zagorska županija, Koprivničko-križevačka županija i Zagrebačka županija).

Na Forumu je zainteresiranim partnerima prezentirano gospodarstvo Sjeverne Hrvatske te potencijalni projekti zainteresiranim gospodarstvenicima i potencijalnim investitorima.

Izvor i foto: kneginec.hr

Komentari