Uspješne poslovne osobe i bivši šefovi najveći su poslovni uzori

Objavljeno: 15.12.2015. 13:22

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 10:38

Foto: atlantic.hr

Postoji li neka osoba kojoj se posebno divite i za koju možete reći da je vaš poslovni uzor? U anketi koju je MojPosao proveo na više od 1500 ispitanika građani su dali odgovor upravo na to pitanje...

Rezultati su pokazali da poslovni uzor ima 63% ispitanika, dok njih 37% kaže da poslovni uzor nemaju.

Za najveći broj ispitanika (24%) koji imaju poslovni uzor, to je uspješna poslovna osoba.

Tako su se na popisu ovih ispitanika našli američki inženjer i poduzetnik Elon Musk, vlasnik i direktor Facebooka Mark Zuckerberg, britanski milijarder i vlasnik brenda Virgin Richard Branson, američki biznismen i predsjednički kandidat Donald Trump, talijanski automobilist i osnivač Ferrarija Enzo Ferrari, američki poslovni magnat i direktor Microsofta Bill Gates, bivši 'vuk s Wall Streeta' i autor istoimene knjige Jordan Belfort, ali i hrvatski inovator te jedan od najboljih poslodavaca Mate Rimac, vlasnik tvrtke Orbico Branko Roglić te osnivač i vlasnik Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

Za 15% ispitanika poslovni je uzor njihov bivši šef. Ovi ispitanici svoje bivše nadređene opisuju kao 'lidere sa zavidnim znanjem i iskustvom' te kao osobe koje cijene rad i trud radnika.

Sadašnji šef poslovni je uzor za 9% ispitanika, a među njima izdvojeni su mentor na stručnom osposobljavanju, šefica, direktor firme te voditelj grupe. Za 8% ispitanika poslovni je uzor netko drugi, uglavnom otac, majka ili partner. Kolega je poslovni uzor za 7% ispitanika.

Međutim, na popisu ovih ispitanika našli su se i poznati televizijski mafijaši Don Corleone i Tony Soprano, bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić te sadašnja predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ali i Kim Kardashian.

 

Komentari