Uspješno predstavljanje na investicijskom sajmu u Münchenu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 16.10.2013. 15:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U Münchenu je prošli tjedan u šest izložbenih paviljona na 64.000 četvornih metara prostora 1780 izlagača iz 72 države svijeta predstavilo svoje portfelje na 14. po redu "Expo Real 2013", najvećem europskom sajmu komercijalnih nekretnina i investicija.

Na sajmu se, uz brojne inozemne izlagače predstavila i sjeverozapadna hrvatska regija, a zajednički nastup organizirale su Poslovne zone d.o.o. u suradnji s Ministarstvom gospodarstva Republike Hrvatske, Agencijom za investicije i konkurentnost, Varaždinskom županijom, Krapinsko-zagorskom županijom, Bjelovarsko-bilogorskom županijom, gradovima Varaždinom, Varaždinskim Toplicama, Novim Marofom, Ivancem, Lepoglavom, Ludbregom kao i općinama Cestica, Gornji Kneginec, Jalžabet, Mali Bukovec, Ljubeščica, Breznički Hum.

Kako je i bilo najavljivano, Varaždinska je županija na sajmu potencijalnim stranim ulagačima predstavila svoje poslovne zone i projekt ulaganja u medicinski turizam u Varaždinskim Toplicama, dok je Općina Mali Bukovec predstavila projekt geotermalne elektrane na svom području.

Sajmu su prisustvovali župan Varaždinske županije Predrag Štromar, zamjenik župana Alan Košić, saborski zastupnik, ujedno i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, saborski zastupnik Mario Habek kao i gradonačelnici i načelnici s područja Varaždinske županije.

Sudionici su istaknuli zadovoljstvo nastupom te izrazili nadu da će ovaj sajam pomoći da investitori prepoznaju sjeverozapadnu regiju kao regiju poželjnu za ulaganje, obzirom da je najviše upita za potencijalna ulaganja došlo za sektore industrije i prerađivačka industrija, energetike, IT sektora i drvne industrije pri čemu su poseban interes iskazali investitori koji dolaze iz njemačkih pokrajina Bremen, Bavarska, Baden Würtenberg, te Austrije i Rusije.

Izaslanstvo Varaždinske županije je tokom održavanja sajma primio i generalni konzul Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj Petar Uzorinac koji je s njima popričao o mogućim investicijama bavarskih tvrtki na područje sjeverozapadne regije.

Predstavnici Poslovnih zona d.o.o. ocijenili su nastup na sajmu "Expo Real 2013" vrlo uspješnim te najavili nastavak intenzivnog rada i obrađivanja zaprimljenih upita.

- U vremenima kada se tržište mijenja, važno je pokazati svoju prisutnost, a uz to smo i  ovoga puta prikupili brojne korisne kontakte te dobili neke nove ideje koje možemo upotrijebiti u daljnjim nastojanjima privlačenja investitora – rekla je direktorica Štefica Španić.

Sajam je ove godine posjetilo preko 40.000 posjetitelja, a okupili su se mnogobrojni stručnjaci iz područja investicija i nekretnina. Održano je 400 konferencija, 80 foruma podijeljenih po različitim temama, a ukupno je 400 predavača izložilo svoja mišljenja i prezentacije o poslovanju i ulaganju u današnjem svijetu.

Inače, Međunarodni sajam za komercijalne nekretnine i ulaganja "Expo Real 2013", održava se svakog listopada od 1998. godine u Münchenu u Njemačkoj, a glavni cilj održavanja sajma je okupljanje svih sudionika tržišta investicijskih projekata i komercijalnih nekretnina.

Komentari