Vaba d.d. banka posluje stabilno i sukladno postavljenim ciljevima

Objavljeno: 25.11.2011. 12:21

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Nakon što je u utorak objavljena vijest vezano uz pokretanje procesa likvidacije Credo banke, na hrvatskom bankarskom tržištu došlo je do stvaranja nedoumica i brige za stabilnost štednih uloga, pa iz Vaba d.d. banke Varaždin poručuju:.

- Poslovanje Vaba d.d. banke Varaždin u potpunosti je stabilno, odvija se sukladno svim zakonskim, podzakonskim i internim aktima, te sukladno postavljenim planovima i zacrtanim ciljevima Banke. Posljednje provedene redovne revizije Hrvatske narodne banke potvrdile su stabilnost i kvalitetu našeg poslovanja - piše u priopćenju.

Iz VABA-e poručuju da je VABA, s obzirom na usmjerenost Banke na kontinuirani razvoj i namjeru daljnjeg strateškog pozicioniranje na tržištu kao snažne regionalne banke za financiranje malih i srednjih poduzetnika, u procesu kapitalnog jačanja te je u pregovorima s renomiranim potencijalnim investitorima.

- Najbolji dokaz kvalitete našeg poslovanja naši su zadovoljni klijenti kao i depoziti čiji rast kontinuirano bilježimo, stoga razloga za brigu naših klijenata uistinu nema - poručuju iz VABA banke.

Dodaju i da je Hrvatska narodna banka jučerašnjim priopćenjem također potvrdila kako je prema pokazateljima adekvatnosti kapitala i u pogledu likvidnosti situacija u Vaba d.d. banci Varaždin stabilna.

Komentari