VAGA: Okrugli stol "Mogućnosti utjecaja grada na lokalnu ekonomiju"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 23.03.2013. 12:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U varaždinskoj palači Herzer u srijedu, 20. ožujka održan je okrugli stol na temu "Mogućnosti utjecaja grada na lokalnu ekonomiju" u organizaciji Varaždinske građanske akcije (VAGA).

Okrugli stol okupio je dvadesetak  renomiranih varaždinskih poduzetnika, a tematsku raspravu vodili su domaćin okruglog stola, novoizabrani predsjednik VAGA-e Mario Lešina i gost ovog tematskog druženja, prof. dr. Ljubo Jurčić.

Kroz izlaganje Lešine i Jurčića te raspravu koja je uslijedila, govorilo se o više zanimljivih teza i mogućih poboljšanja u funkcioniranju Grada. Zajednički je zaključak svih tih teza da Grad mora biti u službi svojih poduzetnika, jer ga oni definiraju, kako po pitanju novih radnih mjesta tako i po pitanju ukupnog standarda grada i njegovih građana.

O makroekonomskoj situaciji, objektivnim mogućnostima Hrvatske i važnoj ulozi znanja govorio je Ljubo Jurčić, dok je Mario Lešina, između ostalog, napomenuo kako Grad Varaždin proaktivnim pristupom, poput lokalne klasterske politike, destinacijskog managementa i upravljanja gradskom imovinom može utjecati na razvoj ekonomije u gradu.

Komentari