Validus: Artur Gedike povukao zahtjev za otvaranjem stečaja

Objavljeno: 03.02.2011. 15:35

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Na Zagrebačkoj burzi osvanula je i obavijest Validusa da je zaprimio ponudu za prodaju 513.477 dionica Vaba banke

Bivši menadžer u Fima grupi i bliski suradnik Milana Horvata Artur Gedike uputio je dopis varaždinskom Trgovačkom sudu u kojem povlači svoj zahtjev za pokretanjem stečaja nad Validusom. Na taj se način Gedike pridružio ostalim vjerovnicima društva u procesu financijskog restrukturiranja društva, priopćio je Validus na Zagrebačkoj burzi.

Na varaždinskom Trgovačkom sudu prijedlog za stečaj u sudskoj je pisarnici, inače, zaprimljen 14. siječnja. Validus je prije samo mjesec dana već izbjegao pokretanje stečaja dogovorivši se u posljednji trenutak sa slavonskobrodskom tvrtkom Đuro Đaković Stan zbog duga od otprilike 60.000 kuna.

Ukupni dug Validusa iznosi oko 145 milijuna kuna.

Nedavno je i na Zagrebačkoj burzi osvanula obavijest Validusa da je zaprimio indikativnu ponudu za prodaju 513.477 dionica Vaba banke, no ne otkriva tko je potencijalni kupac. Ponuda se odnosi na 29,09 posto dionica, odnosno na sve dionice Vaba banke koje drži Validus.

“Radi se o uvjetnoj ponudi koja ovisi o ishodu dubinskog snimanja i odobrenja investicijskog odbora kupca. Validus će odmah pokrenuti pregovore s vjerovnicima čije je odobrenje nužno za nastavak transakcije”, stoji u priopćenju Validusa.

Komentari