Formalizirali suradnju

Varaždin: Bjelovarsko-bilogorska županija novi korisnik Azrina Ureda u Bruxellesu

Objavljeno: 11.04.2016. 14:30

Zadnja izmjena: 11.04.2016. 14:35

Foto: Josip Novak

U Varaždinu je danas potpisan Ugovor o korištenju Ureda hrvatskih regija u Bruxellesu te Ugovor o korištenju usluga Ureda za privlačenje investicija između Agencije za razvoj Varaždinske županije i Bjelovarsko-bilogorske županije...

Ugovor su potpisali direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije Krunoslav Lukačić i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs koji je u ovoj prigodi istaknuo kako “u budućnosti očekuje dobru suradnju s Varaždinskom županijom na realizaciji razvojnih projekata“.

- U posljednje tri godine na području Bjelovarsko-bilogorske županije u gospodarstvo je investirano 260 milijuna kuna u više od 90 projekata. Ugovor o korištenju Ureda hrvatskih regija u Bruxellesu smanjit će nam troškove dolaženja do informacija o mogućnostima privlaćenja dodatnih investicija – naglasio je Bajs.

Podsjećamo, Agencija za razvoj Varaždinske županije otvorila je 2007. godine Ured hrvatskih regija u Bruxellesu i kao novog partnera zastupat će Bjelovarsko-bilogorsku županiju  u institucijama EU u tom gradu.

JPP i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

- Ovim, danas potpisanim Ugovorom pruža joj se mogućnost sudjelovanja u raznim međunarodnim projektima, korištenju poslovne infrastrukture locirane u neposrednoj blizini svih važnih institucija, te korištenje mreže utjecajnih EU partnera – istaknuo je Krunoslav Lukačić.

Potpisivanju je nazočio i varaždinski župan Predrag Štromar koji ustvrdio da “Azra dobro radi, a njezina zadaća je da pruža konzultantske usluge i privlači novac“.

- U iduće četiri godine u varaždinsku županiju će iz EU fondova stići više od milijardu kuna. nažalost, u fondovima EU nema novca za gradnju škola i sportskih dvorana te će ih Bjelovarsko-bilogorska županija graditi po modelu JPP-a – uvjeren je Štromar.

Inače, kako doznajemo od Krunoslava Lukačića,  nakon zatvaranje ureda za investicije AZRA-e u Münchenu, promocije na međunarodnom tržištu i sudjelovanja na investicijskim konferencijama nastavit će se preko konzulata.   

 

Komentari