Šansa za posao

FOTO Varaždin ima 19 voditelja EU projekata, sedam ih već pronašlo posao

Objavljeno: 29.04.2016. 11:45

Zadnja izmjena: 29.04.2016. 11:54

Foto: Ivan Tomašković

U salonu Gradske vijećnice danas je održana prigodna podjela uvjerenja polaznicima edukacije „Voditelji izrade i provedbe EU projekata“.

Riječ je o provođenju obrazovnog programa za nezaposlene osobe s područja Grada Varaždina temeljem Sporazuma o zajedničkoj suradnji između Grada Varaždina, Pučkog otvorenog učilišta i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Varaždin.

Tako je 19 polaznika uspješno završilo radionicu „Voditelji EU projekata“ koja je trajala šest mjeseci.

- Nakon što je završena edukacija zaposlila sam se na provedbi EU projekata u jednoj tvrtki. Iako mi ovo nije struka, ova edukacija je bila pun pogodak - rekla je Maja Ćosić, diplomirana pravnica koja ističe da nije bilo lako završiti edukaciju za voditelja EU projekata.

- Puno smo radili, bilo je malo naporno jer sam bila zaposlena u vrijeme edukacije. No, sve se da - rekla je Ćosić.

Maja je tako jedna od sedam osoba koji su se zaposlili nakon edukacije, gradonačelnik ističe da je sve više obrtnika i poduzetnika prepoznalo potencijal EU fondova.

EU fondovi

- Sve veći broj poduzetnika shvaća da trebaju koristiti fondove Europske unije. Ovim projektom dajemo mladima šansu da se zaposle - rekao je gradonačelnik Habuš i dodao kako projekt ide dalje te je za edukaciju osigurano 100.000 kuna.

- Mladi su shvatili da se trebaju prilagoditi tržištu rada, a vjerujem kako će ostalih 12 voditelja uskoro zaposliti - zaključio je Habuš.

Kako je bilo na podjeli uvjerenja pogledajte u fotogaleriji.

Komentari