Varaždin: Izlagači i posjetitelji zadovoljni Sajmom obnovljivih izvora energije

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 30.03.2015. 10:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: SOIE

Izvor: galerija-images/SOIE

U varaždinskoj Gradskoj sportskoj dvorani uz Dravu tijekom proteklog vikenda održan je 6. Sajam obnovljivih izvora energije Cro Eco Energy Expo 2015. Izlagači, njih 30, posjetiteljima su prezentirali brojne načine kako ih koristiti u poslovnom, ali i svakodnevnom životu...

Posjetitelji su tijekom trajanja Sajma mogli i isprobati voziti dva različita tipa električnih automobila i jednog hibridnog automobila. Njihovu pozornost je plijenio i bicikl s električnim motorom koji pomaže vozaču kad je najbitnije, npr. prilikom vožnje uzbrdo.

Uz brojna zanimljiva predavanja i prezentacije, svatko je mogao naći nešto za sebe. Posjetitelji su između ostalog mogli iz prve ruke čuti kako je živjeti u niskoenergetskoj kući te zašto se ulaganje u takav objekt uistinu isplati. O tome je u subotu više govorio Marko Grđan.

Zanimljivo je bilo i vidjeti termografske fotografije Varaždina na kojima se jasno moglo vidjeti koliko topline izlazi iz neobnovljenih zgrada za razliku od onih koje su novije i bolje izolirane.

Vezano za to predstavljeni su i programi Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost preko kojih se može doći do novca za energetsku obnovu zgrada.

- Mogu reći da smo zadovoljni kako je protekao ovogodišnji sajam. Bilo je dosta zainteresiranih posjetitelja tako da smo i od izlagača dobili pozitivne povratne informacije. Mnogi od njih, posebno oni koji su nastupili prvi puta, izrazili su zadovoljstvo ostvarenim rezultatima te se planiraju vratiti i sljedeće godine – kazala je Maja Šimenc, direktorica tvrtke DMK Vall042 d.o.o. koja je bila izvršni organizator sajma.

Sajam obnovljivih izvora energije Cro Eco Energy Expo 2015 je nastariji specijalizirani sajam takve vrste u Hrvatskoj, a organizator Sajma je Grad Varaždin.

Ove godine Sajam se održao pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, a izvršni organizator bila je tvrtka DMK Vall042 d.o.o. iz Varaždina.
{gallery}SOIE{/gallery}

Komentari