Varaždin: Obrtničkim uličnim sajmom zadovoljni izlagači i posjetitelji

galerija-images/OBRTNICI

Objavljeno: 25.04.2015. 20:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Nikola Kokotec

Obrtnički ulični sajam u Varaždinu izlagači i posjetitelji s kojima smo razgovarali uglavnom ocjenjuju pozitivno...

Ovaj Sajam obrtnicima neće donijeti povećanje konkurentnosti, ali su neki ipak sklopili nove poslovne kontakte te donekle iskoristili mogućnost ovakve direktne promidžbe. Među izlagačima koji se prvi put predstavljaju, zamijetili smo Udrugu obrtnika iz Novog Marofa.

- Varaždincima i ostalim posjetiteljima Sajma putem različitih brošura nastojimo približiti obrte koji egzistiraju u novomarofskom kraju i njihove proizvode. Nedavno je iz tiska izašla i knjiga „Obrtničke ruke“ koja svakom čitatelju pruža obilje zanimljivih informacija o našim obrtnicima – kazao je Alen Klopotan iz Presečna dodavši da su tamošnji obrtnici poznati po tome da imaju poduzetničku „žicu“ i vješte ruke.

Da je tome zaista tako svjedoči „Prerada plastike Šantek“, tvrtka koje je u Hrvatskoj nedavno proglašena najboljim obrtom.

- Obrtnici imaju mnogo problema u poslovanju, ali nastoje opstati na tržištu i ovakve promocije su im uvijek dobrodošle – naglasio je Klopotan.

Odmah do njegovog štanda, na početku Kukuljevićeve ulice, smjestili su se stručnjaci za ključeve i brave. Riječ je o obiteljskom obrtu osnovanom još 1950. godine u Varaždinu, kojeg u trećoj generaciji nasljeđuje i vodi Danijel Kuserbanj.

- “Bravarija Kuserbanj” svoju je djelatnost bazirala većim dijelom na građevinskoj bravariji, no nakon preuzimanja obrta, sve veći naglasak pridajem poslu po kojem je struka dobila i ime – na rad s bravama. Varaždinci me dobro poznaju i cijene znanje i trud. Naime, tko god je imao problema s vratima i bravama koje nije mogao nikako otvoriti, zna da dolazim na intervencije u svako doba dana ili noći. Ponosan sam jer sam uspješno nastavio tradiciju svojeg djeda i oca – kaže ovaj obrtnik koji je na svojem štandu izložio samo manji dio „arsenala“ najrazličitijih brava, ključeva i specijalnih alata.

Danijelu je ovo prvo predstavljanje i kaže da je zadovoljan što su ga organizatori pozvali da se predstavi na Sajmu.

- Ne smeta mi ni što je moj štand u sjeni i na „propuhu“ i rado ću se ponovno odazvati – zaključio je Kuserbanj.

Inače, u sklopu manifestacije održana je i svečana sjednica Skupštine udruženja obrtnika, a u 19 sati, počinje modna revija u prostorijama Obrtničkog doma u Kukuljevićevoj ulici.
{gallery}OBRTNICI{/gallery}

 

Komentari