Varaždin: Održan seminar i ujedno obilježena 20. obljetnica tržišta EU

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 28.02.2013. 11:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

Županijsko gospodarska komora Varaždin bila je domaćin seminara kojim je ujedno obilježena 20 obljetnica jedinstvenog tržišta Europske unije.

Uz stručna izlaganja predstavnika ministarstva gospodarstva, ministarstva rada i mirovinskog sustava, te ministarstva finacija i gospodarske komore, značajni dorinos skupu svojim je izlaganjem dala Natalija Martinčević, zamjenica gradonačelnika i zastupnica u Saboru.

Natalija Martinčević izrazila je veliko zadovoljstvo što se upravo u Varaždinu, uz Split i Zagreb, obilježava taj značajan jubilej – 20 godina jedinstvenog tržišta Europske unije.

To obilježavanje je još važnije u svijetlu skorog pristupanja Hrvatske u punopravno članstvo u Europske unije. Jedinstveno europsko tržište, naglasila je saborska zastupnica Martinčević u svom govoru, osnovna je ideja velikog projekta Europske zajednice od samog početka.

Bez obzira na sva novija turbulentna događanja u Europi, jedinstveno tržište glavni je moment konsenzusa među europskim zemljama koji nadilazi sve postojeće probleme. Hrvatskoj se ulaskom na to tržište otvara ogromna prilika za gospodarski razvoj.

Istodobno, to je i veliki izazov za gospodarske subjekte jer se moraju prilagoditi poslovanju u novim uvjetima. U tom prilagođavanju država mora biti glavni suport gospodarstvenicima u cilju bržeg, boljeg i efikasnijeg provođenja neophodnih reformi.

- To se odnosi, prije svega na institucionalne reforme, zatim deregulaciju poslovanja te uklanjanje brojnih administrativnih i birokratskih barijera koje još uvijek bezrazložno koče efikasniji izlazak hrvatskog gospodarstva na jedinstveno europsko tržište – naglasila je Natalija Martinčević, zamjenica varaždinskog gradonačelnika i zastupnica u Saboru.

U nastavku je izrazila posebno priznanje HGK – županijskoj komori Varaždin i njenom predsjedniku Čedomilu Cesarcu za niz kontinuiranih aktivnosti poput organizacije različitih seminara, predavanja i radionica za gospodarstvenike i poduzetnike koje komora poduzima u cilju što bolje pripreme za ulazak Hrvatske u Europsku zajednicu u srpnju ove godine.

Komentari