Varaždin: Predstavljanje sustava za pregled državnog poljoprivrednog zemljišta

Objavljeno: 11.09.2014. 07:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Zoran Stanko

Ravnateljica Agencije za poljoprivredno zemljište Blaženka Mičević u četvrtak, 18. rujna u Varaždinu će održati prezentaciju za sve poljoprivredne proizvođače i predstavnike jedinice lokalne samouprave.

Tema prezentacije je raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem i informacijski sustav koji omogućuje pregled državnog poljoprivrednog zemljišta.

Informacijski sustav, što su ga prije nekoliko dana javnosti zajednički predstavili Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za poljoprivredno zemljište, trebao bi omogućiti pregled državnog poljoprivrednog zemljišta te brže, kvalitetnije i transparentnije raspolaganje njime, kao i kontrolu državnog zemljišta koje se daje u zakup. Na predstavljanju u Zagrebu spomenuto je kako je uvođenje novog sustava stajalo 400 tisuća kuna, a sustav bi trebao biti dostupan javnosti u 2015. godini, čime bi svi zainteresirani građani u svakom trenutku imali uvid u raspoloživo državno poljoprivredno zemljište.

Prezentacija za zainteresirane poljoprivrednike s područja Varaždinske županije održat će se u Velikoj dvorani Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu, s početkom u 11 sati.

Komentari