Varaždinska Evolva predstavila svoje nove tehnologije na Java konferenciji

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 08.06.2012. 08:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Varaždinska tvrtka Evolva je na Java konferenciji održanoj u ponedjeljak u Tuhelju predstavila koncept bezbolne migracije programera uz pomoć automatske konverzije desktop aplikacija na Java web tehnologiju.

U sklopu predavanja objašnjena je uloga desktop2web konvertera pomoću kojeg desktop programeri mogu odmah početi isporučivati poslovne web aplikacije bez poznavanja kompleksnih web tehnologija i bez zastoja u radu.

Matija Tomašković, direktor tvrtke Evolva, pokazao je kako se konverzijom iz starih desktop ekrana automatski dobivaju web ekrani koji se zatim mogu lako nadograđivati u web-baziranom vizualnom editoru te obogatiti modernim poslovnim funkcionalnostima poput workflowa i upravljanja dokumentima.

Alat za konverziju i ostali alati pripadajućeg frameworka nastali su u dugogodišnjem radu sa poslovnim web aplikacijama, a projekt migracije je uspješno proveden u praksi. Ovakav koncept migracije osigurava bezbolan prelazak IT odjela sa starijih tehnologija u web okolinu.

Za velike sustave sa stotinama ili čak tisućama ekrana, u koje su uložene brojne čovjek-godine razvoja, automatska konverzija predstavlja učinkovito rješenje da se sačuvaju postojeće funkcionalnosti i zadrži visoka efikasnost razvoja u web okruženju.

Inače, tvrtka Evolva se već 9 godina bavi razvojem poslovnih web aplikacija te, uz izradu poslovnog softvera po mjeri, nudi uslugu migracije razvojnih odjela i automatske konverzije desktop aplikacija u web okruženje.

Vlastita napredna tehnologija tvrtke Evolva, pod nazivom Evolution Framework, obuhvaća softverske alate za brži i jednostavniji rad programera u svim fazama razvoja poslovne web aplikacije.

Razvoj tehnologije podržan je sredstvima BICRO-a iz Programa provjere inovativnog koncepta te je dobitnik posebnog priznanja Vidi e-novation u kategoriji najboljih hrvatskih inovativnih ICT projekata.

Komentari