Varaždinska “Vindija“ otvorila vrata korejskog i tržišta Dalekog istoka

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 13.05.2015. 13:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Croatian-Korean Business Club

Varaždinska Vindija i zagrebački Badel 1862 otvorili vrata korejskog tržišta i tržišta Dalekog istoka nastupom na „Seoul food 2015“...

U Seoulu, glavnom gradu Južne Koreje od 12. do 15. svibnja održava se najznačajniji sajm hrane i pića u Aziji, „Seoul Food 2015“. Sajam je otvoren simboličnim rezanjem vrpce u kojem je sudjelovali svi diplomatski predstavnici u Republici Koreji na čelu sa svjetskim predsjednikom i direktorom KOTRA-e Jaehong Kimom.

Diplomatski kor na svečanosti otvaranja predvodio je veleposlanik SAD-a u Koreji Nj.E. Mark William Lippert kojemu se u rezanju vrpce pridružila i veleposlanica Republike Hrvatske u Japanu Nj.E. Mira Martinec.

Svečanosti otvorenja nazočili su i predstavnici hrvatskih tvrtki Agrokor, Kraš, Vindija i Badel 1862 koji izlažu svoje proizvode, kao i brojni drugi uglednici među kojima počasni konzul Republike Hrvatske u Koreji i član Savjetodavnog odbora Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba g. In-Mo Yang.

Hrvatsko-korejski poslovni klub u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Veleposlanstvom Republike Koreje u Hrvatskoj i uredom KOTRA-e u Zagrebu organizirao je prvi nastup hrvatskih tvrtki na ovom sajmu, kao i posjet prateće hrvatske poslovne delegacije koja će ovom prigodom započeti suradnju s korejskim poslovnim svijetom.
Sajam se održava  u korejskom najvećem poslovno-izložbenom centru Kintex, u jednoj od 10 dvorana veličine 76.121m2, s 50 zemalja sudionika, na 3.000 izložbenih prostora s preko 1.500 izlagača te očekivanih više od 52.000 posjetioca.

Koliko je izlaganje hrvatskih kompanija, među kojima je i varaždinska Vindija,  na ovom sajmu važno, pokazuje i činjenica da su njihov nastup podržale diplomatske, gospodarske i poslovne instance, te pokazale kako se zajedničkim radom i trudom mogu ostvariti značajni koraci u promoviranju hrvatskog gospodarstva.  

Hrvatsko-korejski poslovni klub osnovan je s ciljem promicanja i unapređivanja ovakve gospodarske suradnje između Republike Hrvatske i Republike Koreje s naglaskom na poticanje razvoja poduzetništva i poduzetničkih inicijativa, te trgovinske razmjene između dviju zemalja.

Komentari