U Županijskoj palači u Varaždinu održan je organizacijski sastanak na temu Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda. Naime, Varaždinska je županija ove godine domaćin tog sajma u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i Istarskom županijom kao partnerom.

Dan zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda će se održati u subotu, 13. travnja ove godine, ispred Županijske palače kao i u Atriju same palače u periodu od 9 do 19 sati. Na prigodnim štandovima biti će prezentirani prvenstveno zaštićeni proizvodi, poput Istarskog pršuta, Međimurskog mesa ´z tiblice Poljičkog soparnika, Varaždinskog zelja, Ekstra djevičanskog maslinovog ulja Cres, Dalmatinskog pršuta i Baranjskog kulena.

- Promovirati ćemo naše proizvode, OPG-ove, biti će tu mnogo delicija, a uz sve to nastupiti će i KUD-ovi iz Varaždinske te Istarske županije. Kulinarski show-zaštićenih proizvoda organizirati će Udruga kuhara koja će pripremati jela za građane. Sve u svemu biti će to jedan lijepi događaj i već sada pozivamo građane da u svoje aktivnosti upišu datum 13. travanj - rekla je Natalija Martinčević.

Inače, cilj sajma je podizanje svijesti javnosti o potrebi zaštite naziva hrvatskih autohtonih proizvoda, kao i jačanje turističke ponude i održivog razvoja.

Komentari

28.02.2019. 10:06h Zadnja izmjena: 28.02.2019. 10:22