natječaj otvoren danas

Nakon rekordnog odaziva poljoprivrednika - Županija potpore podigla na 4,1 milijun kuna

Danas je otvoren natječaj za direktnu potporu poljoprivrednicima Varaždinske županije za što je ove godine osigurano 4.108.000 kuna i to putem različitih mjera za koje se poljoprivrednici i ove godine mogu prijaviti. O toj temi je u Županijskoj palači govorio župan Radimir Čačić i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Dragutin Vincek.
Objavljeno: 06.03.2019. 12:23

Zadnja izmjena: 06.03.2019. 15:30

Nakon što je prošle godine Varaždinska županija poljoprivrednicima osigurala dva milijuna kuna, za koje se prijavilo rekordnih 500-tinjak OPG-ova, ove godine je osigurano daleko više: 4.108.000 kuna, te se očekuje još veći broj prijava za različite mjere. 

- Mi ne smijemo i ne možemo staviti poljoprivredu u drugi plan, jednostavno zato jer smo ruralna županija. Trajno i kontinuirano povećavamo budžet: prošle godine smo ga povećali za trećinu, a isto tako i ove godine. To je rješavanje modela kojim se našim OPG-ovima omogućuje da u potpunosti osiguraju svoje ratarske i stočarske proizvodnje, te potpuno izbjegnu svaki rizik u tim proizvodnjama s minimalnim troškom. - rekao je župan Radimir Čačić.

Natječaj je otvoren danas, a povodom toga novinarima se obratio i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Dragutin Vincek.

- Procedura nije komplicirana, samo dva-tri papira. Po svakoj mjeri postoji određeni limit, te je svaka mjera specijalizirana sama za sebe - rekao je Vincek, te skrenuo pozornost na to da se moraju držati propisa koji je Hrvatska usvojila na osnovi de minimis potpora, što znači da poljoprivredni proizvođač ne može u tri fiskalne godine ostvariti više od 15 tisuća eura.

Komentari