najnoviji podaci

Varaždinska županija: Ovo je bilo TOP 10 zanimanja u srpnju

Objavljeno: 23.08.2023. 08:53

Zadnja izmjena: 23.08.2023. 08:53

Foto: Ilustracija

U odnosu na lipanj, u srpnju je prijavljeno 25,4 posto više radnih mjesta, dok je u odnosu na srpanj 2022. godine, u ovom srpnju zaposleno 20,6 posto više radnika.

Prema najnovijim podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područnog ureda Varaždin, u srpnju ove godine je prijavljeno ukupno 861 slobodno radno mjesto, od čega je najviše slobodnih radnih mjesta, gotovo trećina od ukupnog broja, prijavljena u sektoru Prerađivačke industrije (35,5 posto). Varaždinska županija i dalje ima velike potrebe za stalnom radnom snagom pa su tako djelatnosti u djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi drugi po redu sektor s 14,3 posto koji traži najviše radnika. Na trećem mjestu po broju prijavljenih slobodnih radnih mjesta su djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane (11,4 posto).

U nastavku pogledajte 10 najtraženijih zanimanja u srpnju 2023. godine:

  1. Dostavljač (m/ž)
  2. Medicinska sestra (m/ž)
  3. Kožar (m/ž)
  4. Prodavač (m/ž)
  5. Odgojitelj predškolske djece (m/ž)
  6. Čuvar (m/ž)
  7. Čistač (m/ž)
  8. Šivač (m/ž)
  9. Elektroinstalater (m/ž)
  10. Bravar (m/ž)

Industrija najviše zapošljava

U sektoru prerađivačke industrije bilo je najviše prijavljenih slobodnih radnih mjesta. Nakon nje slijedi građevinarstvo, dok treće mjesto po najvećem broju prijavljenih slobodnih mjesta dijele djelatnosti iz sektora trgovine na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala te djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi.

Komentari