Varaždinska županija predstavila svoju turističku ponudu u Lendavi

Objavljeno: 05.09.2014. 17:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Varaždinska županija proteklog se vikenda po prvi puta predstavila na najvećoj manifestaciji slovenskog Pomurja, "Bogračfestu 2014".

U sklopu dvodnevne manifestacije održana je međunarodna konferencija "Budućnost je u turizmu", organizirano je predstavljanje turističke ponude regije, a više od 100 kuharskih ekipa iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske kuhalo je slovenski specijalitet bograč.

U ime Varaždinske županije konferenciji su prisustvovali Marijan Škvarić, zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik grada Lepoglave, Elizabeta Dolenec, direktorica TZ Varaždinske županije, te Martin Hajdinjak i Jelena Zrinski Berger, pročelnik i savjetnica Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Varaždinske županije. Na konferenciji su predstavnici grada Zagreba, Ljubljane i Budimpešte predstavili svoje viđenje budućnosti razvoja turizma, dok su predstavnici Međimurske županije i regija Pomurje, Zala i Koruška predstavili svoje najznačajnije turističke proizvode.

U auli kulturnog doma u Lendavi Turistička zajednica Varaždinske županije pripremila je degustaciju domaćih likera te promovirala turističke proizvode i ponudu županije.

Varaždinska županija je za potrebe natjecanja u kuhanju slovenskog specijaliteta bograča osigurala tročlanu kuharsku ekipu koja je na kraju osvojila visoko srebrno priznanje.

Komentari