Varaždinska županija s partnerima na investicijskom sajmu u Münchenu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 03.10.2013. 11:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

S ciljem privlačenja novih investitora, ali i što boljeg predstavljanja atraktivnosti ulaganja u sjeverozapadnu regiju, Poslovne zone d.o.o. u suradnji s Ministarstvom gospodarstva Republike Hrvatske, Agencijom za investicije i konkurentnost, Varaždinskom županijom, Krapinsko-zagorskom županijom, Bjelovarsko-bilogorskom županijom, gradovima Varaždinom, Varaždinskim Toplicama, Novim Marofom, Ivancem, Lepoglavom, Ludbregom kao i općinama Cestica, Gornji Kneginec, Jalžabet, Mali Bukovec, Ljubeščica, Breznički Hum organiziraju zajednički nastup na sajmu "EXPO Real 2013." od 7. do 9. listopada 2013. godine u Münchenu.

Potencijalni investitori tako će imati prilike vidjeti prezentacije brojnih poslovnih i gospodarskih zona, a mnogo toga će moći doznati iz prigodnih promotivnih materijala s opsežnim informacijama.

U München će otputovati i župan Varaždinske županije Predrag Štromar koji pojašnjava kako je glavna svrha ovogodišnjeg nastupa pronalazak novih investitora za poslovne zone u našoj Županiji, kao i strateškog partnera za Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice.

- Varaždinska županija je sasvim sigurno poželjno mjesto za ulaganja, ali važno je biti i ostati proaktivan. Zato sudjelovanjem na ovakvim sajmovima na jednom mjestu potencijalnim investitorima nudimo sve informacije o najbolje opremljenim zonama u našoj Županiji, koje nude velike mogućnosti za različita ulaganja, i najatraktivnijim investicijskim projektima općenito - rekao je župan dodavši i kako će, osim projekta izgradnje hotela Jupiter u Varaždinskim Toplicama, Općina Mali Bukovec predstaviti projekt geotermalne elektrane, a Grad Lepoglava projekt Tehnološkog centra drvne industrije.

Ukupni troškovi nastupa na Sajmu iznose oko 180.000 kuna, od čega je Varaždinska županija osigurala 55.000 kuna, a ostalo partneri.

Međunarodni sajam za komercijalne nekretnine i ulaganja "Expo Real" održava se svakog listopada od 1998. godine u Münchenu u Njemačkoj. Najveći sajam za komercijalne nekretnine u Europi fokusira se na umrežavanje, tržišne orijentacije i ostvarivanje vrijednih poslovnih kontakata, a ove će godine 1.700 izlagača iz 72 države cijelog svijeta predstaviti svoje portfelje real estate proizvoda na više od 64.000 četvornih metara prostora.

Događaj je u pratnji opsežnog programa konferencije s preko osam foruma podijeljenih po različitim temama te 400 govornika - predavača koji će raspravljati o aktualnim trendovima i inovacijama u nekretninama, ulaganju i financijskim tržištima.

Glavni cilj održavanja sajma "EXPO Real 2013." je okupljanje svih relevantnih sudionika tržišta investicijskih projekata i komercijalnih nekretnina, a u tri dana održavanja sajma očekuje se više od 40.000 posjetitelja. Sajam također pruža idealnu priliku za sklapanje novih poslovnih suradnji između različitih poslovnih partnera i gospodarskih subjekata.

Komentari