Varaždinska županija sufinancira kupnju sadnica voća te ljekovitog i aromatičnog bilja

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 29.03.2013. 20:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Ilustracija

Jedna u nizu mjera koje Varaždinska županija provodi kao pomoć poljoprivrednicima je subvencioniranje nabave kvalitetnih voćnih sadnica te sadnica ljekovitog i aromatičnog bilja, a s ciljem poboljšanja ponude voća i smanjenja uvoza voća te stvaranja obiteljskih gospodarstava.

U posljednje vrijeme u Varaždinskoj županiji raste interes za uzgoj pojedinih vrsta ljekovitih i aromatičnih biljaka, koje nisu karakteristične za naše krajeve, a čiji su sastojci sirovine za proizvodnju lijekova, kozmetičkih pripravaka i aroma za prehrambene proizvode.

U voćarstvu će se tako subvencionirati kupovina sadnica jabuka, šljiva, breskva, dunja, marelica, kruška, oraha, kestena, ljeske, višnje, trešnje, jagodičastog voća te sadnice novih vrsta voća pri čemu će se voćne sadnice subvencionirati kod kupnje minimalno od 50 do 3000 komada jedne vrste voće sadnice s 25 posto nabavne cijene do maksimalnog iznosa subvencije po sadnici.

Pravo na subvencioniranje imaju poljoprivredni proizvođači, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, voćari te poljoprivredne i školske zadruge upisne u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava za izvršenu sadnju na području Varaždinske županije.

Komentari