LAG: Skup zajedno za održivi razvoj u V. Toplicama

Objavljeno: 05.10.2011. 09:57

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Sljedećeg četvrtka, 13. listopada, u Varaždinskim Toplicama održat će se skup u okviru projekta Zajedno za održivi razvoj u Hrvatskoj. Organizatori pozivaju i institucije i organizacije koje bi svojim angažmanom mogle doprinijeti ovom projektu...

Projekt Zajedno za održivi razvoj u Hrvatkoj financira Europska unija, a nadolazeći skup  priređuju udruga ODRAZ (Održivi razvoj zajednice), HMRR (Hrvatka mreža za ruralni razvoj), SMART (Udruga za razvoj civilnog društva), Milieukontakt International i Grad Varaždinske Toplice.

Riječ je o formiranju lokalnog razvojnog partnerstva LAG (lokalna akcijska grupa), a tu su zamisao podržali Gradovi Ludbreg i Varaždinske toplice te općine Trnovec Bartolovečki, Martijanec, Sveti Đurđ, Veliki Bukovec, Mali Bukovec, Gornji Kneginec, Beretinec, Jalžabet, Sveti Ilija i Rasinja. Odabrani predstavnici navedenih zajednica od mjeseca lipnja ove godine sudjeluju na treninzima i susretima na kojima se obučavaju za voditelje razvoja svog kraja. Osnovni im je zadatak izrada lokalne razvojne strategije i uspostavljanje LAG-a kao udruge sposobne za predlaganje i provedbu razvojnih planova.

Organizatori napominju kako aktivno sudjelovanje stanovnika s područja budućeg LAG-a u ovoj projektnoj aktivnosti ima presudno značenje za njen uspjeh i napredak. Sami, kažu, moraju pokretati i promišljati svoju budućnost i svi su pozvani sudjelovati i doprinositi tom procesu.

U prvom dijelu skupa polaznici će se upoznati  projektom i onim što je dosad učinjeno, a kanije će biti prilike za raspravu i nastavak druženja uz prikladno osvježenje.

Skup će se održati u Varaždinskim toplicama u restoranu Fortuna s početkom u 18 sati.

Više o svemu: kneginec.hr

Komentari