Varaždinski FOI: Žene dokazale da mogu biti uspješne poduzetnice

galerija-images/zene poduzetnice

Objavljeno: 12.03.2015. 18:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Nikola Kokotec

Ovog je četvrtka na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike simbolično obilježen Dan žena, i to kroz organizaciju panel diskusije za promicanje žena u poduzetništvu. Sam događaj održan je u prostorijama Info kluba FOI-ja pred mnoštvom zainteresiranih studentica i studenata.

Žene u poduzetništvu u velikoj mjeri zaostaju u odnosu na muškarce, ali su postale sve češća tema na raznim znanstvenim skupovima i seminarima diljem svijeta, što upućuje na demokratizaciju društva i izjednačavanje muških i ženskih prava.

Prema mnogim istraživanjim postoje brojne prepreke s kojima se suočavaju žene u poduzetništvu kao što su financijska sredstva, informacije, tržište i edukacije. Bez obzira na to, žene su sklonije preuzimanju rizika, promišljaju svestranije i realnije te brže koriste suvremena rješenja poput decentralizirane i fleksibilne organizacije i timskog rada.

Osnovna ideja ovog događaja bila je promicanje žena u poduzetništvu, uz sudjelovanje bivših i sadašnjih studentica FOI-ja koje su ostvarile uspješne poduzetničke pothvate, ali i umrežavanje s inicijativama uspješnih žena poduzetnica iz regije.

Kroz moderiranu diskusiju, svoju priču redom su podijelile sada već uspješne i priznate poduzetnice: Iva Horvat„Bead It On“ – bivša studentica FOI-ja koja je pokrenula vlastitu trgovinu unikatnim nakitom, Jelena Kovačić„Evenio“ - tvrtka smještena u Tehnološkom parku koja se bavi izdavaštvom i uslugama u izdavaštvu. U vlastitim izdavačkim projektima fokusirani su na online, tiskano i digitalno izdavaštvo za djecu i obitelj. Zatim, predstavile su se Ivana Ipša - organizatorica „Prvog varaždinskog ženskog business caffea“ Mateja Kuhar – studentica FOI-ja i inovatorica – osmislila organsku olovku „Fabula“.

Brojni su studenti tako iz prve ruke mogli saznati što napraviti i kako doći do svojih prvih samostalnih poduzetničkih pothvata. 

{gallery}zene poduzetnice{/gallery}

Komentari