integracija

Varaždinski Mobilisis od iduće godine preuzima njemačka tvrtka - evo o kome se radi

Kako navode, preuzimanjem ove tvrtke ojačat će svoju stručnost u području bežičnog umrežavanja industrijskih IoT uređaja te nadopuniti ponudu temeljenu na senzorima s cloud i edge rješenjima. 
Objavljeno: 23.12.2021. 09:29

Zadnja izmjena: 23.12.2021. 09:29

Foto: Arhiva - Goran Kanižaj

Od početka iduće godine njemačka tvrtka SICK postat će jedini vlasnik varaždinskog Mobilisisa - tvrtke koja proizvodi inovativnu informatičku infrastrukturu za upravljanje industrijskim procesima te mobilno prikupljanje i prijenos podataka.

Kako prenosi tportal, Mobilisis je od 2017. godine bio u strateškom partnerstvu s njemačkom tvrtkom SICK koja temeljni interes ima u inovacijama u senzorskim rješenjima temeljenima na softveru. Kako navode, preuzimanjem ove tvrtke ojačat će svoju stručnost u području bežičnog umrežavanja industrijskih IoT uređaja te nadopuniti ponudu temeljenu na senzorima s cloud i edge rješenjima. 

- Od osnutka, svoje inovacije smo razvijali oko industrije 4.0, IoT-ja i mobilnosti. Naši zaposlenici oduvijek igraju značajnu ulogu u tome. Zapošljavamo uspješne stručnjake čije individualne razlike jačaju naše timove. Strateško partnerstvo s tvrtkom SICK AG od 2017. dodatno je ubrzalo naš rast i tržišnu reputaciju. Vrlo smo ponosni na integraciju i što smo postali član SICK grupe. Sigurni smo da zajedno možemo postići još veći uspjeh - rekao je Kanižaj za tportal.

Inače, Mobilisis je osnovan 2005. godine u Varaždinu, trentuno zapošljava 78 ljudi te ima godišnji promet od oko 6,1 milijuna eura, a posljednjih je godina uspješno proširio svoje poslovanje u području inteligentnih prometnih rješenja, upravljanja voznim parkom i povezanih cloud aplikacija. Njezin dosadašnji operativni direktor Goran Kanižaj 2019. godine je izabran za najboljeg mladog menadžera te je tada naveo kako je sve krenulo od igre i afiniteta prema elektronici i razvoju softwarea još u studentskim danima.

Komentari