Varaždinski plac: Certifikat dodijeljen 80 proizvođača

Objavljeno: 30.04.2014. 08:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Već devetu godinu za redom poljoprivredni proizvođači koji na Gradskoj tržnici u Varaždinu prodaju svoje proizvode na svečanosti održanoj 26. travnja primili su svoje certifikate.

Ove godine certificirano je oko 80 proizvođača, koji ovime kupcima garantiraju da su proizvodi koje prodaju - domaći. Certifikat je dokaz da poljoprivredni proizvodi, koje zakupci prodaju tržnici, su isključivo proizvodi domaće proizvodnje od samih zakupaca. Navedene certifikate odobrila je komisija sastavljena od predstavnika Varaždinske županije, Grada Varaždina, Savjetodavne službe, Gradske tržnice d.o.o. Varaždin i Udruge Hrvatskih tržnica.

Vrijednim proizvođačima certifikate je ove godine uručila ih je zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol.

Predrag Ciglar, direktor Varaždinske tržnice, rekao je da je certificiranje važno za proizvođače i kupce.

- Prema nekim anketama koje smo provodili 99 posto kupaca želi kupovati domaće, a s druge strane 35 posto njih ne vjeruje da se zaista radi o domaćim proizvođačima. Ovim projektom želimo dokazati našim kupcima da stvarno kupuju proizvode koji su isključivo proizvedeni na domaćim poljoprivrednim gospodarstvima - kazao je Ciglar.

Dodjela je pretvorena u pravi zabavni događaj, a za dobar štimung su se pobrinuli tamburaši sastava "Špancir" i voditelj Trpimir Vicković - Vicko.
Uz varaždinskog dogradonačelnika Vjerana Radelića dodjeli su prisustvovali saborski zastupnici Mario Habek i Dubravko Bilić.

Komentari