doseg od 50 tržišta

Varaždinski VIS preuzeo sisačko-moslavačku 'Lipovicu' i najavio iskorak u auto industriju

Osim očekivanog sinergijskog učinka, najavljuje se i razvoj proizvodnje aluminjskih dijelova za automobilsku i elektro industriju, a sustav sada ukupno broji oko 370 djelatnika...
Objavljeno: 29.10.2021. 16:31

Zadnja izmjena: 29.10.2021. 17:09

Foto: Facebook, VIS Promotex d.o.o.

Petak uoči blagdanskog vikenda obilježavaju dva velika prijenosa vlasništva. Prvi, o kojem smo već pisali, jest da je varaždinski Gumiimpex-GRP dobio novog većinskog vlasnika, a drugi, o kojem pišemo ovom prilikom, jest da je varaždinski VIS Promotex preuzeo Ljevaonicu aluminija u Sisačko-moslavačkoj županiji, poznatu "Lipovicu".

Kako stoji u službenom priopćenju varaždinskog VIS -a, njihova tvrtka odabrana je od strane CERP-a (Centra za restrukturiranje i prodaju Republike Hrvatsk) kao najbolji ponuditelj, a sada očekuju sinergijski učinak. Oba društva, naime, izvoze čak 80 posto svojih proizvoda, a zajednički su prisutni na više od 50 tržišta širom svijeta (10-ak tržišta Lipovice i više od 40 tržišta varaždinskog VIS-a). Osim očekivanog sinergijskog učinka, valja istaknuti kako se najavljuje i razvoj proizvodnje aluminjskih dijelova za automobilsku i elektro industriju.

- Spoj tradicije dvaju društava te dugogodišnje iskustvo, zasigurno će doprinijeti dodatnom razvoju proizvodnje i širenju proizvodnih kapaciteta te u konačnici širenju prodaje i razvoju poslovanja s naglaskom na nove tehnologije. Želja nam je i dalje doprinositi razvoju kroz nove investicije te stvarati stabilno i zdravo gospodarstvo – poručuju iz VIS-a.

Ukupno 370 zaposlenika

Proizvodi varaždinskog VIS-a, koji ima tradiciju dugu više od 90 godina, uvelike su prepoznatljivi, a poglavito je riječ o aluminijskim suncobranima profesionalne namjene, koji se nalaze na terasama širom svijeta. Društvo Lipovica, s druge strane, ima više od 40 godina dugu tradiciju, a prepoznatljivost je stekla u proizvodnji aluminijskih odljevaka. Ovisno o sezonalnosti, VIS zapošljava oko 200 radnika, dok Lipovica zapošljava njih oko 170. Ukupno je, dakle, sada riječ o 37o zaposlenika u novom, većem, zajedničkom sustavu poslovanja.

Komentari