Varaždinskim poduzetnicima krediti uz kamatnu stopu od 3 posto

Objavljeno: 19.10.2014. 14:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Grad Varaždin raspisao je Javni poziv  za dodjelu kredita poduzetnicima u suradnji s Privrednom bankom Zagreb d.d.  kroz „Program kreditiranja poduzetnika – Varaždin PBZ 2014.“

Korisnici kreditnog potencijala  od 20 milijuna kuna u protuvrijednosti EUR mogu biti poduzetnici u 100-postotnom vlasništvu državljani Republike Hrvatske koji ulažu ili imaju sjedište na području Grada Varaždina, a vlasnici su malog  i srednjeg trgovačkog društva ili  obrta;  nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u registru poreznih obveznika; slobodna zanimanja (odvjetnici, javni bilježnici, geodeti, liječnici, stomatolozi i ostala slobodna zanimanja), te ustanove koje obavljaju poduzetničku djelatnost kao i zadruge.

Prednost prilikom odobravanja kredita imaju poduzetnici koji obavljaju proizvodne djelatnosti, ulažu u nove tehnologije, zadržavaju broj radnih mjesta ili otvaraju nova radna mjesta.

Krediti su namijenjeni novim investicijama i trajnim obrtnim sredstvima, a iznosi kredita kretat će se od  50 tisuća do 1,5 milijuna kuna u protuvrijednosti EUR. Rok otplate bit će od 36 do 72 mjeseci, uz poček do jedne godine koji je uključen u rok otplate i rok iskorištenja do 12 mjeseci. Do 30 posto iznosa kredita može se koristiti za obrtna sredstva, uz  rok otplate od 18 do 36 mjeseci.

Grad Varaždin će mjesečno subvencionirati  kamatu na odobrene poduzetničke kredite u visini 2,5 postotna poena, pa će kamatna stopa za  krajnjeg korisnika  biti oko 3 posto.

Obrasci za kreditni zahtjev, zajedno s cjelokupnom dokumentacijom, mogu se podići u Privrednoj banci d.d., Zagreb, Podružnica Varaždin,u  Centru za poslove s poduzećima, Kukuljevićeva 17, gdje se i predaje kreditni zahtjev. Javni natječaj je otvoren do iskorištenja sredstava.

Komentari