povodom 100. obljetnice

JESTE LI ZNALI? DiCaprio nema veze s DiCapriom - zanimljivosti koje možete pronaći na novom Varteksovom sajtu

Objavljeno: 07.04.2018. 11:46

Zadnja izmjena: 09.04.2018. 22:20

Naša modna i tekstilna kompanija Varteks ima novi web site koji djeluje kao osvježenje i naznaka života u tom nekadašnjem industrijskom gigantu za kojeg je novi većinski vlasnik Nenad Bakić rekao da ima 'goriva' za još samo 6-9 mjeseci te u kratkom vremenu treba napraviti zaokret, kako bi se spasio i dostojno proslavio ove godine 100. obljetnicu postojanja, pa je i novi web site svojevrsni rođendanski poklon Varteksu i naznaka ka promjenama. 

Na novom sajtu tako možete naći zanimljive informacije iz slavne prošlosti ovog tekstilnog giganta koji je svoju životnu priču započeo davne 1918. godine, stvaravši modne trendove i brendove poput Phillipe Vartin, Luis Fabre, Edora, Focus, Varteks International te krovnog brenda DiCapria koji, ako niste znali, nije ime dobio po glumcu Leonardu DiCapriu. Tu je i ekskluzivna linija šivanja po mjeri, proizvodnja za Hugo Boss i brojne druge zanimljivosti dostupne na novom sajtu. 

Varteks, koji je proživio brojna slavna prošla vremena, danas pod hitno treba spašavati. Što se tiče spašavanja i poslovanja Varteksa, podsjetit ćemo ukratko na posljednji izvještaj i rezultate poslovanja objavljene na Zagrebačkoj burzi, koji potvrđuju da je Varteksa proteklu godinu završio s gubitkom u iznosu od 29,1 milijuna kuna.

Prema riječima investitora Bakića, Varteks je za početak spašen iz možda najteže situacije do sada, a time su spašena i radna mjesta u njemu. Inače, podsjetimo, Bakić je u posljednjoj dokapitalizaciji, investirao 20 milijuna kuna i time postao većinskim vlasnikom ove tvrtke, koja će, kako kaže, nakon ozdravljenja pokušati i bolje plaćati svoje radnike, međutim najprije treba izbjeći propast.

Također, u fokusu prodaje su i ciljane marketinške aktivnosti i novi kanali prodaje s naglaskom na razvoj vlastite robne marke i šivanje po mjeri, te jačanje asortimana u ključnim prodajnim jedinicama pa je i novi web site potvrda toga. 

Spomenuti planovi spašavanja i investiranja u tvrtku te novi web site, čine se prigodnim i potrebnim, tim više što ove godine Varteks navršava svoje stoljetno postojanje pa bi bilo prigodno kada bi 100. obljetnica mogla biti proslavljenja dostojanstveno, a životni vijek ovog nekadašnjeg giganta nastavljen, ali ne u obliku preživljavanja već punokrvnog života. 

 

 

Komentari