rezultati poslovanja i plan uprave

Varteks će razvijati vlastitu robnu marku i šivati po mjeri

Objavljeno: 01.03.2018. 09:29

Zadnja izmjena: 01.03.2018. 12:49

Foto: Arhiva

Prema posljednjem izvještaju koji je objavljen na Zagrebačkoj burzi, poznati su rezultati Varteksa za proteklu godinu, koju je je ovo dioničko društvo završilo s gubitkom u iznosu od 29,1 milijuna kuna.

Prihodi ostvareni na nivou Varteks Grupe 2017. godine iznosili su 155,7 milijuna kuna, više od 50% realizirano je na inozemnim tržištima, ali u odnosu na godinu ranije manji su za 20%. Društvo je poslovalo s problemima u likvidnosti, posebno u 4. kvartalu, a dokapitalizacija koja je imala za cilj povećati temeljni kapital i uravnotežiti novčani tijek, provedena je tek u siječnju ove godine – šest mjeseci kasnije nego što je planirano.

Temeljni kapital je povećan za ukupno 18,8 milijuna kuna, od čega 5,4 milijuna čine potraživanja, a 13,4 milijuna kuna odnosi se na izdavanje novih dionica. Namjera društva, kako stoji u izvješću koje potpisuje Predsjednik Uprave Zoran Košćec, je restrukturirati se kadrovski, restrukturirati financijski dug na čemu već rade i kvalitetnije upravljati nekretninama: dio koji nije u funkciji – prodati, te podići energetsku učinkovitost.

- U prodaji su u fokusu ciljane marketinške aktivnosti i novi kanali prodaje s naglaskom na razvoj vlastite robne marke i šivanje po mjeri, te jačanje asortimana u ključnim prodajnim jedinicama. Nastavlja se i s projektom implementacije novog, integriranog informatičkog sustava – kaže u Izvješću Zoran Košćec, ističući kako uprava očekuje značajne pozitivne efekte već ove godine.

Komentari