Varteks i dalje posluje s gubitkom, no značajno manjim nego prošle godine

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 01.08.2015. 09:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: ilustracija

U prvom polugodištu 2015. godine nastavljeni su pozitivni trendovi poslovanja Varteksa te je značajno smanjen gubitak u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupan rezultat poslovanja Varteks Grupe u prvom polugodištu 2015. godine je gubitak u iznosu od 8,3 milijuna kuna, koji je za 59 posto manji u odnosu na gubitak ostvaren u prvom polugodištu prošle godine, a koji je iznosio 20,3 milijuna kuna.

U prvih šest mjeseci 2015. godine Varteks Grupa realizirala je ukupne poslovne prihode u iznosu od 97,0 milijuna kuna, što je povećanje  za 8,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2014. godine, dok su ukupni poslovni rashodi manji za 4,5 posto. Od ukupno ostvarenih prihoda od prodaje Grupe, 49 posto realizirano je u izvozu. Važno je istaknuti da su prihodi od prodaje po zaposlenom  za prvu polovicu godine na nivou Grupe veći za gotovo 40 posto u odnosu na isto razdoblje 2014. godine.

U drugom kvartalu Varteks Grupa bilježi pozitivan rezultat u operativnom dijelu poslovanja, što je u kumulativu značajno utjecalo i na ukupne rezultate poslovanja Grupe za prvu polovicu 2015. godine.
Međutim i dalje se poslovalo pod utjecajem negativnih kretanja u okruženju, poput još uvijek smanjene osobne potrošnje i prisutne nelikvidnosti u gospodarstvu, što je dijelom utjecalo i na ukupno ostvareni rezultat za prvu polovicu 2015. godine, te predstavlja određene rizike u poslovanju i do kraja godine.

Kako bi u najvećoj mogućoj mjeri smanjila utjecaje negativnih kretanja, Varteks Grupa kontinuirano nastavlja raditi na svim aktivnostima sukladno postavljenom Planu poslovnog i financijskog restrukturiranja.
S obzirom na pomak dijela poslova na drugi dio godine i dalje se očekuje rast prihoda od prodaje u drugom polugodištu 2015. godine, ali i značajni izazovi u realizaciji ciljeva vezanih uz likvidnost te uz praćenje tržišnih kretanja i zadovoljenja zahtjeva tržišta.

Komentari