698 zaposlenika

eTV - Varteks prije mjesec dana visio o niti, doznajemo hoće li biti plaća ovaj mjesec

Govoreći o problematici Varteksa, ovih je dana u našem eTV studiju gradonačelnik Neven Bosilj otkrio kako je Varteks visio u niti te kako je u stalnom kontaktu s Dobišem...
Objavljeno: 07.09.2023. 09:24

Zadnja izmjena: 07.09.2023. 09:42

Nakon što je nedavno u intervjuu za naš portal član uprave Varteksa Dražen Dobiš rekao kako bi se ovog mjeseca mogao javiti problem isplate plaća zaposlenicima, od njega sada doznajemo kako to ipak neće biti slučaj.

Podsjetimo, Dobiš je tada istaknuo kako je Varteks "enormno stečajno ugrožena kompanija" te kako je trenutno njihov prvi zadatak pronaći način za prelazak u normalno poslovanje, a kako je rekao danas, za trenutno zaposlenih 698 radnika ovog će mjeseca također redovito biti isplaćene plaće za protekli mjesec.

- Situacija je dinamična, plaće za kolovoz koje isplaćujemo u rujnu nisu ugrožene. U ovom trenutku ne postoji ni opasnost od neisplate plaća za rujan, odnosno njihova isplata u listopadu. O načinu rješavanja tog problema za sada, nažalost, još ne mogu pričati - izjavio je kratko Dobiš.

'Visio o niti'

Govoreći o problematici Varteksa, ovih je dana u našem eTV studiju gradonačelnik Neven Bosilj otkrio kako je Varteks visio u niti te kako je u stalnom kontaktu s Dobišem najavivši kako će se ovaj mjesec "nešto ozbiljno dogoditi po pitanju Varteksa".

- Dana 12. srpnja bio je jedan od ključnih datuma, kada je Varteks visio o niti jer je to bilo 10 godina predstečajne nagodbe. I u tom trenutku praktički svi dugovi koji nisu podmireni, automatizmom dolaze na naplatu. Bila je velika opasnost da Varteks završi u stečaju, ali uspjelo se razgovarati između ostalog i s Gradom Zagrebom, prema kojem Varteks ima dug. Napravio se upravni ugovor, razbilo se isplatu duga na sljedeća 24 mjeseca, jer bi u suprotnome, da je tog dana dug sjeo, istog trena Varteks završio u stečaju - rekao je Bosilj.

 

Komentari