upravo obznanjeno

Varteks prodao 33,3 tisuće kvadrata bivšeg Levisa. Doznajemo tko je kupac

Nastavlja se restrukturiranje i optimizacija poslovnih procesa i prodaja  neaktivne imovine, a paralelno smo posvećeni aktivnostima snaženja vlastitog modnog brenda", komentirao je prodaju Tomislav Babić, predsjednik Uprave Varteksa...
Objavljeno: 02.03.2022. 15:50

Zadnja izmjena: 03.03.2022. 05:21

Foto: Arhiva

Varteks d.d. sklopio je ugovor o kupoprodajni nekretnine u Novom Marofu koja se prostire na 33,3 tisuće četvornih metara, a riječ je o nekadašnjem pogonu Levisa.

Konkretno, radi se o pogonu Varteksa u kojem je proizvodnja obustavljena prije više od desetljeća, a prodaja nekretnine dio je plana monetizacije neaktivne imovine u cilju povećanja solventnost i očuvanja sadašnje financijske stabilnosti tvrtke.

- Postignuta kupoprodajna cijena u skladu je s fer tržišnom vrijednosti nekretnine, a Varteks je sredstva dobivena prodajom iskoristio za vraćanje dugoročnih kredita banaka te za isplatu plaća zaposlenicima - poručili su iz Varteksa.

Čakovečka 'Solektra'

Kako doznajemo, prostor i pogon bivšeg Levisa kupila je tvrtka Solektra d.o.o. iz Čakovca, koja se bavi savjetovanjem, projektiranjem, inženjeringom i održavanjem sunčanih elektrana. Kako poručuju na svojim službenim stranicama, od osnutka 2010. u pogon su pustili više od 300 sunčanih elektrana. 

'Fokusirani na radna mjesta'

"Varteks d.d. i u 2022. godini fokusiran je na očuvanje radnih mjesta i održavanje stabilnih novčanih tokova. Nastavlja se restrukturiranje i optimizacija poslovnih procesa i prodaja  neaktivne imovine, a paralelno smo posvećeni aktivnostima snaženja vlastitog modnog brenda", komentirao je prodaju Tomislav Babić, predsjednik Uprave Varteksa.

Komentari