stabilizacija poslovanja

Varteks sa Sparom zaključio prvu kupoprodaju nekretnina, evo detalja

Rukovodstvo tvrtke priopćilo je kako je Varteks potpisao s trgovačkim lancem Spar ugovor o prodaji dijela neaktivne imovine, 47.250 m2 građevinskog zemljišta...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.09.2021. 15:27

Zadnja izmjena: 24.09.2021. 15:27

Nakon što su se u Varteksu pojavili problemi s neisplatom plaća zbog problema s likvidnošću usred pandemije koronavirusa, danas je rukovodstvo tvrtke priopćilo kako je Varteks potpisao s trgovačkim lancem Spar ugovor o prodaji dijela neaktivne imovine, 47.250 m2 građevinskog zemljišta.

Kako dodaju, postignuta kupoprodajna cijena je veća od cijene koja se vodi u poslovnim knjigama kompanije, a potpis ugovora o kupoprodaji Varteksu će omogućiti stabilizaciju poslovanja po pitanju likvidnosti. Prema riječima predsjednika Uprave Tomislava Babića, prioritet je isplata plaća kao i nabavka sirovina za povećanje kapaciteta proizvodnje.

- Zahvaljujemo Sparu na zaključenju ugovora kao i svim institucijama, gradskim, županijskim i državnim i svima drugima koji nam pružaju podršku u prevladavanju izazova i stvaranju pretpostavki za dugoročno održivo poslovanje. Ipak, najveću zahvalu upućujemo radnicima koji svojim predanim radom, strpljenjem i razumijevanjem podržavaju realizaciju zajedničke vizije Varteksa kao jakog regionalnog modnog branda i predvodnika u izvozu tekstila - kazao je Babić.

Slijedi racionalizacija i modernizacija poslovanja

Dodaje kako je Varteks u posljednje tri godine nakon dobivanja nove vlasničke strukture ponovno ojačao svoju tržišnu poziciju i ima jasan plan rasta i daljnjeg razvoja poslovanja.

- Prodajom neaktivnih nekretnina riješit ćemo dio dugova iz prošlosti, racionalizirati i modernizirati poslovanje, te istodobno omogućiti revitalizaciju dijela Varaždina u kojem su smješteni naši pogoni. Ulažemo maksimalne napore kako bismo očuvali zaposlenost, stabilan nastavak poslovanja i daljnji razvoj, uz zaposlenike i vlasnike, podržavaju i žele i svi drugi dionici i na tome im još jednom zahvaljujem i najavljujem našu nikada atraktivniju jesensku kolekciju - poručio je Tomislav Babić.

Komentari