Varteks stekao 50 posto udjela u tvrtki VIS PROI

Objavljeno: 02.05.2014. 15:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Sklapanjem ugovora o prijenosu udjela, tvrtka Varteks d.d. stekla je 50 % udjela u društvu VIS PROI d.o.o., tvrtki koja u svom vlasništvu ima 33,7 % dionica Čateksa d.d. Čakovec.

Prema priopćenju objavljenom danas na stranicama Zagrebačke burze, Varteks kontinuirano ima poslovni odnos s Čateksom, uglavnom na ugovorima u okviru javne nabave u dijelu odjeće za specijalne namjene. Navedena transakcija u potpunosti se uklapa u Varteksove smjernice, plan restrukturiranja i pozicioniranje tvrtke, kao jednog od ključnih čimbenika u poslovima s velikim poslovnim subjektima i državnim institucijama u zemlji i inozemstvu. To ujedno znači i kreiranje vertikale koja uključuje razvoj proizvoda, repro materijal i u konačnici - gotov proizvod.

- Stoga je povezivanje na ovaj način nadogradnja koja se uklapa u Varteksov plan dizanja učinkovitosti operativnih procesa proizvodnje i prodaje te jačanja segmenta specijalističkih programa korporativnog odijevanja i odjeće za specijalnu namjenu, što je jasno definirano našim planom - ističu iz Varteksa.

Napomenuli su kako se na ovaj način također stvara i pretpostavka za konsolidaciju hrvatske tekstilne industrije u budućnosti.

Komentari