S ciljem popularizacije

Održan 2. Sajam poduzetništva u Novom Marofu - nazočio i tehnički ministar Darko Horvat

Objavljeno: 09.09.2016. 13:49

Zadnja izmjena: 09.09.2016. 17:15

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

U Novom Marofu danas se održao 2. Sajam poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja, na kojem je nazočio i tehnički ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Nakon svečanog otvorenja za sve nazočne održana je motivacijska tribina na temu „Put do uspješnog poduzetnika“, a potom, u maloj dvorani Kulturnog centra, i okrugli stol na temu poduzetništva i cjeloživotnog obrazovanja. Na izložbenom prostoru ispred zgrade sve do 18.00 sati održat će se prodajno-izložbeno predstavljanje izlagača.

- Ovaj Sajam ne samo da popularizira poduzetništvo, nego daje i jedan pozitivan uvid u one naše poduzetnike koji se zaista i trebaju predstavljati. S druge strane, ovdje imaju priliku čuti na koji su način drugi poduzetnici prošli taj put od proizvodnje do funkcioniranja na tržištu i u cjelokupnom gospodarstva – izjavio je povodom održavanja Sajma gradonačelnik  Novog Marofa Siniša Jenkač.

Povećanje proizvodnje i zaposlenosti

Također je istakno i kako, osim što takav događaj doprinosi proširenju znanja i spoznaja, očekuje se i onaj završni efekt, što je povećanje proizvodnje i zaposlenosti. Sajmu je nazočio i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, koji „osnovnom porukom“ ovakvog događaja smatra da školstvo mora pratiti gospodarstvo, što se upravo „na primjeru Novog Marofa jako dobro vidi“.

- Srednja škola Novi Marof (suorganizator Sajma, nap.) ovime ispunjava onu misiju koju smo joj dali, odnosno dodanu vrijednost, što je „spoj“ prema poduzetnicima. Naime, i cilj nam je da cjelokupan školski nadstandard financiramo putem EU fondova, što posljednjih godina i uspjevamo, a Srednja škola Novi Marof je sjajan primjer – rekao je Kišić.

Evo koga smo sve zatekli danas u Novom Marofu:

Komentari