međimurski proizvod

VELIKA INVESTICIJA Vajda ulaže više od 50 milijuna kuna u proizvodni pogon u Čakovcu

Objavljeno: 29.03.2017. 16:28

Zadnja izmjena: 29.03.2017. 16:29

Foto: PR

U dogradnju, rekonstrukciju i modernizaciju proizvodnog pogona, nabavu strojeva i opreme za proizvodnju, proširenje skladišnih i ekspeditnih kapaciteta te modernizaciju rashladnog sustava čakovečka Mesna industrija Vajda d.d. će investirati više od 50 milijuna kuna.

Ovo pozamašno ulaganje je nastavak ulaganja započetih u listopadu 2015. godine ulaskom Vajde u sastav Grupacije Pivac.

Predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda d.d., Vladimir Mesarić  je naglasio kako je Vajda godinama bila usamljeni primjer ulaganja u domaće svinjogojstvo, a ulaskom Grupacije Pivac ta su ulaganja održana.

-  Intenzivno nastavljamo s povećanjem kapaciteta vlastitog uzgoja i širenjem kooperacije sa svim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima zainteresiranima za suradnju. Za takav je razvoj svinjogojstva potrebna moderna mesna industrija sa suvremenim tehničko-tehnološkim rješenjima u svim fazama proizvodnje, što ćemo u potpunosti ostvariti ovom investicijom kako bismo se etablirali na domaćem i širili na inozemnim tržištima - rekao je Mesarić.

Primarni cilj investicije, kažu u Vajdi, je stvaranje uvjeta za povećanje kooperantskog uzgoja tovnih svinja s 40 tisuća grla u 2016. na 90 tisuća u 2017. te finalno na 200 tisuća u 2019. godini, prvenstveno na području Međimurja i Slavonije. S prihodom od oko 188 milijuna kuna u 2016. godini, dosadašnjim investicijama i povećanjem proizvodnih kapaciteta, daljnja ulaganja će donijeti i nova zapošljavanja.

 

Komentari