Novi certifikati 

Vindija i Koka dobile potvrde smanjenja svog negativnog utjecaja na okolinu

Objavljeno: 26.03.2024. 17:41

Zadnja izmjena: 26.03.2024. 17:41

Grupi Vindija danas su predstavnici certifikacijske kuće SGS Adriatica uručili certifikat ISO 14001:2015 , što je međunarodno priznati standard za upravljanje okolišem koji ističe usklađenost s propisima te primjenu sustava za kontrolu i smanjenje utjecaja na okoliš. 

Vindija je dobila certifikat za svoje četiri proizvodne lokacije - tri u Varaždinu te jednu u Županji, dok je tvrtka Koka nagrađena certifikatom za proizvodnu lokaciju Industrije mesa, priopćeno je danas iz te varaždinske kompanije.

- Posvećenost održivosti nije samo dio naše poslovne strategije, već je duboko usađena u korporativnu kulturu Grupe Vindija. Ponosni smo na uspješno proveden postupak certificiranja za naše proizvodne lokacije, čime se još jednom potvrđuje posvećenost kompanije smanjenju negativnog utjecaja na okoliš. Taj certifikat dodatno jača našu reputaciju, uz već postojeći niz certifikata koji svjedoče našoj predanosti kvaliteti i sigurnosti proizvoda - istaknuo je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

Certificiranje sustava upravljanja okolišem prema normi ISO 14001:2015 donosi niz prednosti za Grupu Vindija, prije svega konkurentske prednosti u javnim natječajima, jača povjerenje kupaca i potrošača te potiče angažman zaposlenika u zaštiti okoliša, dok istovremeno kontinuirano poboljšava sustav i ostvarivanje ciljeva u smanjenju negativnog utjecaja na okoliš, pojašnjavaju iz Vindije.

Komentari