pročitajte

Vindija i Koka dobrovoljno su potpisale ovaj sporazum!

Potpisivanjem ovog dobrovoljnog sporazuma, Vindija i Koka obvezale su se smanjiti otpad od hrane u skladu sa svojim mogućnostima i okolnostima, ali i posvetiti se drugim ciljevima kao što su optimiziranje skladištenja, proizvodnje...
Objavljeno: 23.03.2023. 17:04

Zadnja izmjena: 23.03.2023. 17:09

Vindija i Koka potpisom dobrovoljnog sporazuma o sprječavanju i smanjenju nastajanja otpada od hrane pridružile su se inicijativi Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatska u sklopu projekta pod nazivom „Zajedno protiv bacanja hrane“.

Ovom inicijativom i dobrovoljnim sporazumom, koji ima za opći cilj smanjenje otpada od hrane za 30% do 2028. godine, Grupa Vindija, kako ističu u priopćenju, nastavlja provoditi aktivnosti koje doprinose osiguravanju održivijeg i ekološki prihvatljivijeg poslovanja.

Potpisivanjem ovog dobrovoljnog sporazuma, Vindija i Koka obvezale su se smanjiti otpad od hrane u skladu sa svojim mogućnostima i okolnostima, ali i posvetiti se drugim ciljevima kao što su optimiziranje skladištenja, proizvodnje i uzgoja te uporabe inovativnih načina proizvodnje.

- Uz brigu o ljudima i okolišu, sustavno i kontinuirano ulažemo u optimizaciju svih proizvodnih i poslovnih procesa, a takav pristup primjenjujemo u svim segmentima poslovanja. Ovim putem podržavamo i napore Ministarstva poljoprivreda kao pokretača projekta za koji smo sigurni da će imati višestruke pozitivne učinke jer  se slažemo s ključnom idejom da hrana ne smije postati otpad – rekao je između ostaloga prilikom potpisivanja sporazuma Stjepan Sabljak, predsjednik Uprave Koke.

Službenom potpisivanju sporazuma, uz Grupu Vindija prisustvovalo je još 33 tvrtki i institucija.

Komentari