"Vinskom rapsodijom" do veće konkurentnosti i promocije domaćih vina

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 24.04.2014. 07:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Nakon desetogodišnje pauze ove će se godine ponovno održati krovna, zajednička izložba vina svih udruga vinogradara i vinara, malih, srednjih i velikih vinogradara i vinara Varaždinske županije u razdoblju od 17. svibnja do 25. svibnja.

Idejni projekt XV. županijske izložbe vina Varaždinske županije pod nazivom "Vinska rapsodija 2014" izradili su mr.sig. Željko Lukinić, dipl.ing.kem i Davor Hižak, dipl.ing.preh.tehn. iz tvrtke WinACon vinarstvo i konzalting j.d.o.o.

Idejni projekt je prihvaćen i podržan od strane Varaždinske županije te je odobren od organizacijskoga odbora županijske izložbe vina Varaždinske županije sastavljenoga od predsjednika svih 20 udruga vinogradara, vinara i voćara.

XV. županijska izložbe vina Varaždinske županije "Vinska rapsodija 2014" ima postavljene sljedeće ciljeve:
- Prodajni cilj županijske izložbe vina – tijekom trajanja izložbe vina u 9 dana, u 30-tak ugovorenih objekata prezentirati, ponuditi i prodavati zlatno i srebrno ocijenjena vina u kombinaciji s određenom namirnicom (očekuje se prodaja više od 2000 boca/butelja vina)
- Prvi edukativni cilj županijske izložbe vina – tijekom trajanja izložbe vina u 9 dana, u 30-tak ugovorenih objekata educirati stanovnike o postojanju dobrih i jako dobrih vina iz vinograda oko Lepoglave, Ivanca, Novoga Marofa, Varaždina, Varaždinskih Toplica i Ludbrega.
- Drugi edukativni cilj županijske izložbe vina – tijekom trajanja izložbe vina u 9 dana, u 30-tak ugovorenih objekata, uz odobrenje, učenici onih struka koje mogu biti u svezi s izložbom vina (vinogradari, vinari, voćari, kuhari, slastičari, konobari, itd) će prezentirati svoja teorijska i praktična znanja gostima i stanovnicima Varaždinske županije.
- Društveno korisni cilj županijske izložbe vina – tijekom trajanja izložbe vina u 9 dana, u 30-tak ugovorenih objekata, prikupljati će se knjige za školsku knjižnicu jedne osnovne škole, na području Varaždinske županije, s najmanjim knjižnim fondom.

Na županijskoj izložbi vina sudjelovat će i vinari iz susjednih županija te se organizatori nadaju odazivu vinara iz susjednih država. Na županijskoj izložbi vina sudjelovat će i proizvođači opreme za preparata za vinogradarstvo i vinarstvo kao i udruge čija djelatnost može utjecati na turističku ponudu Varaždinske županije.

Svečano otvorenje županijske izložbe vina Varaždinske županije održat će se u subotu, 17. svibnja, u 12:00 sati, u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu.

U dva dana, 17. i 18. svibnja, sva vina sa županijske izložbe vina bit će prezentirana i moći će se degustirati s točno određenom namirnicom (sukladno preporukama enologa) u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu.

U devet dana, od 17. do 25. svibnja sva zlatna i visoko ocijenjena srebrna vina sa županijske izložbe vina bit će prezentirana i moći će se degustirati s točno određenom namirnicom (sukladno preporukama enologa) u 30-tak objekata u svim gradovima županije i onim općinama u županiji koje posjeduju potrebne resurse.

Svečano zatvaranje XV. županijske izložbe vina Varaždinske županije "Vinska rapsodija 2014" bit će 25. svibnja, također u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu.

Sve informacije o "Vinskoj rapsodiji 2014", kao i prijave za izlaganje vina, dostupne su na stranicama Varaždinske županije i organizatora izložbe.

Komentari