Više od 22 milijuna kuna za poduzetnike s potpomognutih područja

Objavljeno: 22.09.2015. 17:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Ilustracija

Ministarstvo poduzetništva i obrta u ponedjeljak je objavilo natječaj  "Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije". Riječ je o novom natječaju iz EU fondova vrijednom 22,8 milijuna kuna, a namijenjen je onim poduzetnicima koji posluju ili ulažu u manje razvijenim područjima u Republici Hrvatskoj.

Kroz ovaj natječaj poduzetnike se želi potaknuti na ulaganja u nova ili poboljšanje postojećih informatičkih rješenja, a sve kako bi njihovo poslovanje bilo jednostavnije, brže i učinkovitije, a odnos s klijentima i dobavljačima kvalitetniji. U tu svrhu, poduzetnici mogu dobiti od 100 tisuća do 1,5 milijuna kuna bespovratne potpore, s time da je maksimalna potpora 90 posto ukupnih troškova.

- Prije šest mjeseci, kroz sličan smo natječaj dodijelili potporu za sedamdesetak poduzetnika. Ovoga puta smo se usmjerili na male i srednje poduzetnike u manje razvijenim područjima, jer nemaju jednaku startnu poziciju kao oni u razvijenima. Želimo ojačati njihovu tržišnu poziciju, pomoći im da postanu efikasniji, a time i konkurentniji,  kako bi Hrvatska rasla i razvijala se ravnomjerno u svim svojim područjima - komentirao je ministar Gordan Maras.

Natječaj za poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije, naglasio je Maras, još  je jedan u nizu natječaja iz EU fondova koje je objavilo Ministarstvo poduzetništva i obrta. Do kraja godine Ministarstvo će objaviti još tri natječaja ukupne vrijednosti 125 milijuna kuna.

Prijave za ovaj natječaj zaprimaju od 21. rujna 2015. do 15. siječnja 2016. Mogu se prijaviti mikro, mala i srednja poduzeća kojima je mjesto ulaganja na području najnerazvijenijih županija, gradova i općina te na brdsko-planinskim područjima ili otocima.

Komentari