zaštita potrošača

Vlada će na 30 dana ograničiti cijenu goriva, evo koliko će koštati

Objavljeno: 14.10.2021. 13:03

Zadnja izmjena: 14.10.2021. 13:03

Foto: Arhiva

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković rekao je danas na sjednici Vlade da Vlada donosi uredbu kojom će na 30 dana ograničiti cijenu motornog benzina na 11,10 kuna, a dizela na 11 kuna.

Kako prenosi Jutarnji.hr, radi zaštite potrošača Vlada može Uredbom ograničiti cijene naftnih derivata i to i čini. Stoga, posebnom će se uredbom Vlade danas cijena motornog benzina ograničiti na 11 kuna i 10 lipa, a dizelskog goriva na 11 kuna. U narednom razdoblju, kako je rekao Plenković, Vlada će kontinuirano analizirati stanje i trendove na svjetskom tržištu te po potrebi dodatno reagirati. 

- Uzimajući u obzir sadašnji ekonomski trenutak, nepredvidivost cijene nafte na svjetskom tržištu i utjecaj cijene goriva na ukupnu ekonomsku aktivnost i standard građana, s ciljem neometanog daljnjeg gospodarskog oporavka, Vlada je odlučila iskoristiti mogućnost da na rok od 30 dana, stabilizira cijene motornog benzina i dizelskog goriva, na temelju Zakona o tržištu nafte i naftnih derivata - rekao je premijer Plenković.

Komentari