Nominacija za prestižnu nagradu

Vlasnik i direktor Solvisa finalist tportalove nagrade Vizionar godine

Objavljeno: 29.01.2024. 18:05

Zadnja izmjena: 29.01.2024. 18:10

Foto: Arhiva

Iz farmaceutike u energetiku, tako bi se najjednostavnije mogao opisati karijerni zaokret koji je prije 16 godina napravio Stjepan Talan, vlasnik tvrtke Solvis iz Varaždina, ovogodišnji finalist Tportalove nagrade Vizionar godine u kategoriji gospodarstvo.

Taj Varaždinac napravio je karijerni zaokret i uspio, stvorivši tvrtku koja kontinuirano inovira i raste u iznimno konkurentnoj niši solarnih elektrana, iz koje je prošle godine izišlo 600.000 solarnih panela, a najveći dio proizvodnje izvozi na zapadnoeuropska te tržište Kanade i SAD-a, piše Tportal.

 - Inače sam tip koji se voli dokazati na više područja pa mi je zadatak bio pronaći nešto perspektivno, nešto što će biti isplativo u budućnosti - sažima svoj karijerni put Talan.

Nova tvornica početkom iduće godine

Trenutno tvrka ukupno broji oko 240 zaposlenih, ali Talan vjeruje da će se ta brojka brzo promijeniti. Plan je izgraditi potpuno novu tvornicu s najnovijom tehnologijom, zemljište je već kupljeno u Varaždinu, početkom iduće godine tvornica bi trebala biti pod krovom, a proizvodnja će se povećati na dva milijuna komada solarnih panela godišnje. 

U kategoriji gospodarstvo finalisti za nagradu Vizionar godine su: Ivo Usmiani, Tomislav Knezović, Slaven Kordić, Velimir Korak i Stjepan Talan., a pobjednik će biti proglašen na konferenciji u Zagrebu 14. veljače.

Komentari