Vodeće varaždinske tvrtke predstavljene gospodarstvenicima u Beču

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 26.04.2012. 10:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar sudjelovao je u utorak zajedno s ostalih četiristo sudionika na Hrvatskom gospodarskom danu održanom u Austrijskoj gospodarskoj komori u Beču. Ovaj je gospodarski dan bio prilika da naša zemlja predstavi svoje proizvodne mogućnosti, ojača postojeće partnerske odnose između austrijskih i hrvatskih tvrtki, posebno onih već pozicioniranih na oba tržišta, ali i da uspostavi nove mogućnosti za investicije.

Župan je izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem i predstavljanjem vodećih varaždinskih tvrtki kao što su Vindija, Energy plus i MIV te predstavljanjem njihovih proizvodnih aktivnosti austrijskim gospodarstvenicima čime su se otvorile prilike za daljnju poslovnu suradnju s Austrijom, ali i ulaganja na području županije.

Tom se prilikom i sastao s austrijskim ministrom poljoprivrede, šumarstva, okoliša i vodnog gospodarstva Nikolausom Berlakovichem te s predstavnicima ruskih investitora koji su već za ovaj tjedan najavili posjet Varaždinskim Toplicama kako bi na licu mjesta provjerili mogućnosti ulaganja u medicinski turizam.

Predstavnici tvrtke Poslovne zone d.o.o tom su prilikom održali nekoliko razgovora s potencijalnim investitorima iz Austrije kojima je također predstavljen projekt novoga Hotela Jupiter i projekt obnove Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske toplice, zajedno uz specifične projekte gradova i općina Varaždinske županije.

Veliki interes investitora, uglavnom iz prerađivačke industrije, privukle su poslovne zone u našoj županiji koje imaju ICPR certifikat.

Inače, povodom Hrvatskog gospodarskog dana, Hrvatska gospodarska komora, u suorganizaciji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Austriji i Austrijskom gospodarskom komorom organizirala je i posjet hrvatskog gospodarskog izaslanstva Beču.

Jedna od ključnih tema susreta austrijskih i hrvatskih gospodarstvenika bila je Hrvatska kao dio gospodarstva Europske unije, a tom su prilikom predstavljene i proizvodne aktivnosti hrvatskih tvrtki i mogućnosti ulaganja u našu zemlju.

Hrvatsko izaslanstvo predvodio je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić i potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore za gospodarstvo, europske integracije i pitanja EU Vesna Trnokop-Tanta.

U okviru Gospodarskog dana održani su i gospodarski forum i poslovni razgovori hrvatskih i austrijskih tvrtki s ciljem jačanja postojećih bilateralnih gospodarskih odnosa i uspostavljanja novih poslovnih suradnji.

Komentari