'drastičan potez'

Vozači, neke benzinske pumpe danas neće raditi - evo iz kojeg razloga

Objavljeno: 28.12.2022. 09:28

Zadnja izmjena: 28.12.2022. 09:28

Foto: Ilustracija (Arhiva)

Petrol i Crodux će u Hrvatskoj, u znak prosvjeda zbog Vladinih mjera regulacije cijena goriva, danas zatvoriti svoja prodajna mjesta od 12 do 13 sati, priopćio je Petrol jučer.

Kako prenosi Poslovni dnevnik, Petrol procjenjuje da je šteta od regulacije naftnih derivata u Hrvatskoj za 2022. godinu koju je pretrpio 45,6 milijuna eura. Stoga, najavili su kako će danas u periodu od 12 do 13 sati zatvoriti svoja prodajna mjesta u Hrvatskoj, osim benzinskih postaja koje se nalaze na autocestama i na pomorskom dobru. Ipak, točenje goriva za vrijeme zatvaranja prodajnih mjesta bit će omogućeno hitnim/interventnim službama.

- Nažalost, prisiljeni smo na drastičan potez jer regulacija cijena goriva ne osigurava pozitivno poslovanje jer Vlada Republike Hrvatske ne mari na naša upozorenja. Ako na pojedinim tržištima ne postoje odgovarajući tržišni uvjeti za pojedine energente bit će potrebno poslovno restrukturiranje, što znači da će trebati razmotriti privremenu obustavu prodaje tih energenata dok se ne steknu odgovarajući tržišni uvjeti. Budući da su zahvati na tržištu toliki da ono ne funkcionira, pitanje učinaka propisa i državnih potpora bit će upućeno i Europskoj komisiji - naveli su iz Petrola.

Komentari