Za međunarodne projekte EU Vidovcu odobrila 13 tisuća eura

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 18.05.2012. 09:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Ilustracija

Na natječaju Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu iz Bruxellesa (EACEA), u sklopu programa Europa za građane (Europe for Citizens Programme), Općina Vidovec prijavila ja projekt Sastanci građana pobratimljenih gradova u koji su uključeni Općina Karaševo iz Rumunjske te Grad Ohrid iz Makedonije.

Nakon niza kontakata sa čelnicima Karaševa i Ohrida te uz svesrdnu pomoć AZRA-e, prijavljen je projekt, a ovih su dana objavljeni rezultati natječaja. Od ukupno odobrenih 164 projekta iz cijele Europske unije samo četiri projekta iz Hrvatske su prošla natječaj.

Među njima je i Općina Vidovec kojoj je odobreno 13 tisuća eura za razvoj međusobnih odnosa između Vidovca, Karaševa i Ohrida, a sprovoditi će se u sklopu programa poljoprivrede, folklora i tradicionalne hrane.

Očekuje se da će se na ovogodišnjoj Zeljarijadi potpisati povelja o suradnji između ove tri jedinice lokalne samuoprave.

Ovo je prvi projekt za koji su Općini Vidovec dodijeljena sredstva iz EU, a ujedno i poticaj da se općinsko čelništvo i dalje ovako ozbiljno priprema za druge projekte, značajne za općinu koje može financirati EU.

 

Komentari