Za redovno održavanje međimurskih cesta 60 milijuna kuna

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 31.08.2013. 10:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: -

U prostorima Međimurske županije potpisan je Okvirni sporazum za radove redovnog održavanja županijskih i lokalnih cesta za razdoblje od 1. listopada 2013. godine do 30. rujna 2017. godine, vrijedan 60 milijuna kuna.

Kako je rečeno prilikom svečanog potpisivanja, riječ je o 15 milijuna kuna godišnje koliko će se uložiti u poboljšanje sigurnosnih uvjeta na našim prometnicama. TO je za 3 milijuna kuna godišnje više nego što je to bio slučaj u prethodnom razdoblju.

Župan Međimurske županije Matija Posavec rekao je da je zadovoljan što je država prepoznala potrebe koje naša županija ima glede obnove i izgradnje prometne infrastrukture. Posebno je naglasio činjenicu da su nakon provedenog postupka javne nabave posao dobile međimurske tvrtke što bi trebalo im trebalo donijeti dodatnu stabilnost u poslovanju.

No, tu ne stajemo, nastavio je Posavec, jer Međimurska županija još ima prometnih problema koje treba riješiti. To je cesta kroz Mursko Središće gdje prolaze teški kamioni, a rješenje je gradnja zaobilaznice i cesta Čakovec – Varaždin kojom dnevno prođe 15 tisuća vozila. Treba što prije izgraditi brzu cestu koja će ići neposredno uz željezničku prugu te koja će zaobilaziti naselja.

Ravnateljica Županijske uprave za ceste Međimurske županije Ljerka Cividini rekla je da će taj novac uložiti u sprječavanje propadanja cesta, omogućavanje sigurnog odvijanja prometa, smanjenje troškova korisnika dobrim stanjem cesta te dovođenje prometnica u projektirano stanje. Tegra i Pavlic asfalt beton već treći put dobivaju koncesiju za ovaj posao, što svjedoči da međimurski građevinari znaju dobro obaviti preuzeti posao.

Direktori "Tegre" d.d. Čakovec i "Pavic asfalt beton" d.o.o. Goričan, Ivan Kolarić i Zvonimir Pavlic rekli su da svaki novi posao u ovim vremenima znači mnogo za građevinare. ŽUC je jedan od najstabilnijh investitora koji odrađeno plaća u zakonskim okvirima, a obje tvrtke su se u proteklom razdoblju pokazale da preuzeto mogu kvalitetno odraditi.

Komentari