Ostvaren i veći turistički promet

Za vrijeme Adventa u Varaždinu 25 posto više turista nego lani

Za vrijeme manifestacije Adventa u Varaždinu boravilo je 25 posto više turista te je ostvareno 11 posto više noćenja nego za vrijeme Adventa u 2017. 
Objavljeno: 29.01.2019. 11:40

Zadnja izmjena: 29.01.2019. 12:15

Za vrijeme manifestacije Adventa u Varaždinu boravilo je 25 posto više turista te je ostvareno 11 posto više noćenja nego za vrijeme Adventa u 2017. 

Prema podacima iz eVisitora od ukupnog broja dolazaka, domaćih je turista bilo 60 posto, a od ukupnog broja noćenja, domaći su gosti ostvarili 57 posto noćenja. Također, treba napomenuti kako su u Varaždinu boravili turisti iz 43 zemalja, a najviše ih je bilo iz Njemačke, Bosne i Hercegovine, Austrije, Slovenije, Italije, Srbije, Mađarske i Koreje.

Nadalje, prema podacima Porezne uprave Varaždin, ostvaren je turistički promet u iznosu od 121,3 milijuna kuna, što je 1 posto, odnosno 1,7 milijuna kuna više nego u istom razdoblju Adventa u Varaždinu 2017.

- Ovi pokazatelji su više nego dobri, prije svega nas raduje rast dolazaka turista i broj noćenja. Ogroman rast u jednoj godini i to potvrđuje da nova koncepcija Adventa se pokazala više nego dobrom procjenom i više nego uspješnom - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

- Što se tiče budžeta Turističke zajednice Grada Varaždina, on je iznosio 750 tisuća kuna, a od tog iznosa 550 tisuća kuna osigurao je Grad Varaždin. A od tih 550 tisuća kuna, 150 tisuća kuna bilo je namijenjeno isključivo za kupnju nove božićne dekoracije - dodala je direktorica Turističke zajednice Jelena Toth.

Valja napomenuti kako je na presici nazočio i Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice Varaždin koja je, između ostalog, organizirala klizalište ispred Starog grada

Komentari